.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 06.cze.2025 08:29:54

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [B4 2.3 NG] układ zasilania
PostNapisane: 26.mar.2006 12:28:47 
Użytkownik

Witam ponownie. Jestem nowym użytkownikiem, wczoraj się zalogowałem, zadałem pytanie, lecz zostałem usunięty przez moderatorów i uzytkowników. Niewiem dlaczego?? Jeżeli cos zrobiłem nie tak, to proszę o podpowiedź. Więc ponowie moje pytanie : mam problem z układem zasilania; auto jest zagazowane, jest to silnik na pełnym wtrysku(mechanicznym), na gazie chodzi normalnie, a na paliwie wcale. Pomimo to, że mam 1/2 zbornika paliwa, nawet nie zapali. Pompke paliwową slychać. Wygląda na to, że pracuje normalnie. Jeżeli ktoś miał podobną awarię i wie cos na ten temat, to prosilbym o pomoc. Pozdrawiam i z góry dziękuję.

Tytuł: Re: [B4 2.3 NG] układ zasilania
PostNapisane: 26.mar.2006 12:32:25 
Klubowicz

Paweł G. napisał(a):
Witam ponownie. Jestem nowym użytkownikiem, wczoraj się zalogowałem, zadałem pytanie, lecz zostałem usunięty przez moderatorów i uzytkowników. Niewiem dlaczego?? Jeżeli cos zrobiłem nie tak, to proszę o podpowiedź. Więc ponowie moje pytanie : mam problem z układem zasilania; auto jest zagazowane, jest to silnik na pełnym wtrysku(mechanicznym), na gazie chodzi normalnie, a na paliwie wcale. Pomimo to, że mam 1/2 zbornika paliwa, nawet nie zapali. Pompke paliwową slychać. Wygląda na to, że pracuje normalnie. Jeżeli ktoś miał podobną awarię i wie cos na ten temat, to prosilbym o pomoc. Pozdrawiam i z góry dziękuję.

Nie wiesz? Przecież dostałeś odemnie PW jasno stwierdzające:

Kod:
Od: GrzesB
Do: Paweł G.
Wysłany: 25.Mar.2006 17:27:21
Temat: Wątek na technicznym

Witam!

Twój post został usunięty z forum technicznego. Przyczyną usunięcia było niestosowanie się od zasad tego forum. Aby zapoznać się z obyczajami tutaj panującymi proszę przeczytać miniFAQ pod adresem http://www.audiklub.org/phpBB2/viewtopic.php?t=27569.

Szczególnie polecamy działy o nazywaniu tematów oraz używaniu funkcji "szukaj".

Na tę wiadomość prosimy nie odpowiadać.

Moderatorzy i użytkownicy forum Audi Klub Polska.

Wszystko chyba jasne, bo teraz już dobrze nazwałeś temat... czyli przeczytałeś miniFAQ...

Co do Twojego problemu - sprawdź filtr paliwa czy nie jest zapchany, sprawdź też czy paliwo dociera do wtrysków...

Tytuł:
PostNapisane: 26.mar.2006 12:45:36 
Użytkownik

Spawdziłem; paliwo dochodzi do modułu wtrysku; nawet odkręciłem jeden przewód od wtrysku, odpaliłem na benzynie, bo czasami złapie; co prawda chodzi bardzo nie równo, mam wrażenie,że na 5 cylindrów chodza 3-4 a w odkręconym przewodzie wtrysku widac paliwo lezc wogóle nie wypływa, mam wrazenie ze rozdzielacz wtrysku. Czy to możliwe??

Tytuł:
PostNapisane: 26.mar.2006 12:52:04 
Użytkownik

Czyli co? Jesli przy odpalonym, rozgrzanym silniku przelaczasz na gaz i ci odrazu gasnie?

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 4 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1