jak ze spalinami na rozgrzanym silniku, przy odlaczonej sondzie lambda? powinno byc 0,6-1,2% , ale lepiej w granicach 1%. Jak nie ma to podkrec na testa i sie przejedz, albo nawet bez badania wkrec 0,5 obrotu imbusa w rozdzielaczu i zrob crashtesta, po tym oczywiscie cofnij spowrotem.
robiles test pompy paliwa na przewodzie powrotnym? ma wydajnosc?
sprawdz czujniki temperatury do ECU i polaczenia, chodzi o te dwa czujniczki dwupinowe pod pompą wspomagania.
nie powinien strzelac z wydechu przy schodzeniu z obrotow, bo paliwo powinno byc odcinane.
Przychodzi mi jeszcze na mysl jeden element, a mianowicie zawor bypass dla powietrza wtykniety w filtr powietrza, ktory sie uchyla przy hamowaniu silnikiem, zeby powietrze nie lecialo przez przeplywomierz.
swieczki przewody kopulka i palec w nalezytym stanie?
robiles przeglad ukladu dolotowego? nie ma zadnych nieszczelności? intercooler suchy, nie puszcza?
P.S. sam mam takiego turbolota i mam problem z rowna praca na wolnych obrotach i czasem problemy przy przyspieszaniu, tak jakby czasem nie na wszystkich garach lecial, a czesc mieszanki przepalala sie w wydechu > bede regenerowal wtryskiwacze, zobaczymy czy sie poprawi.
_________________ 200 10V turbo quattro, Pastuch "quattro" 2,8
|