.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 15.maja.2025 08:34:59

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: [80 B4]Rozbierał ktos reflektor?
PostNapisane: 24.sty.2007 21:44:20 
Użytkownik

Ello mam takie pytanie bo miałem lekkiego dzwona i oczywiście musiałem dokupić reflektor niestety nie zauwazyłem jak kupowałem ze lustro reflektora wyskakuje na dziurach chyba z zaczepów (tak to sie chyba nazywa). Teraz moje pyatnie jak to naprawić? Da się to wogóle zrobić?? Rozbierał to ktoś?? Nadmieniam że to zwykły reflektor w B4

Tytuł:
PostNapisane: 24.sty.2007 22:05:39 
Użytkownik

Na reflektorze masz takie blaszki metalowe, które łączą część szklaną i plaskitową. Jak je zdejmiesz to szkło odejdzie od części plastikowej, będziesz miał jeszcze taką miękką uszczzelkę która siedzi w rowku w części plastikowej. Sam odblask także jest wyjmowany na takie zatrzaski jak pociągniesz mocniej to powinien zejść. Ale w twoim przypadku powinno wystarczyć tylko wepchać, żeby wskoczyło i będzie ok.

Audi 100 C4 2.8 AAH Quattro- 174KM- 245Nm

W sumie 414KM i 803Nm szkoda, że nie pod jedną maską :):

Tytuł:
PostNapisane: 24.sty.2007 22:18:26 
Użytkownik

KorNoLio napisał(a):
Na reflektorze masz takie blaszki metalowe, które łączą część szklaną i plaskitową. Jak je zdejmiesz to szkło odejdzie od części plastikowej, będziesz miał jeszcze taką miękką uszczzelkę która siedzi w rowku w części plastikowej. Sam odblask także jest wyjmowany na takie zatrzaski jak pociągniesz mocniej to powinien zejść. Ale w twoim przypadku powinno wystarczyć tylko wepchać, żeby wskoczyło i będzie ok.

No dobra a to ze jest luźne to lustro to co mam z tym zrobić?? Podkleić czy coś? A moze te zaczepy są wymieniane??

Tytuł:
PostNapisane: 25.sty.2007 00:05:44 
Użytkownik

Jeżeli jest tak jak u mnie (a raczej mocowanie lustra się nie różni zbytnio) to po zdjęciu szkła i włożeniu zaczepów do prowadnic (wewnątrz reflektora masz takie prowadnice do ustawiania reflektora) musisz to mocno docisnąć (głównie ten po zewnętrznej stronie na dole). Wtedy będzie charakterystyczne "klik" i wszystko ciasno się połączy... A inaczej to wciśniesz lustro, założysz szkło i na pierwszej dziurze Ci znów wyskoczy...

Tytuł:
PostNapisane: 25.sty.2007 12:22:28 
Użytkownik

Heveliusz napisał(a):
Jeżeli jest tak jak u mnie (a raczej mocowanie lustra się nie różni zbytnio) to po zdjęciu szkła i włożeniu zaczepów do prowadnic (wewnątrz reflektora masz takie prowadnice do ustawiania reflektora) musisz to mocno docisnąć (głównie ten po zewnętrznej stronie na dole). Wtedy będzie charakterystyczne "klik" i wszystko ciasno się połączy... A inaczej to wciśniesz lustro, założysz szkło i na pierwszej dziurze Ci znów wyskoczy...

Dokładnie tak. Dociskasz odblask i z tyłu znajdująca się plastikowa część zatrzasku wskakuje na metaową główkę która jest na śrubie regulacyjnej. I po kłopocie. Jak rozbierzesz to się troszkę poprzyglądaj i będziesz wiedział o co chodzi.

Audi 100 C4 2.8 AAH Quattro- 174KM- 245Nm

W sumie 414KM i 803Nm szkoda, że nie pod jedną maską :):

Tytuł:
PostNapisane: 26.sty.2007 11:25:54 
Użytkownik

Ok dziek ipanowie za info tak też zrobie:)

Strefa czasowa: UTC + 1