.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 08.cze.2025 09:19:19

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 9 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: AIRBAG - B4
PostNapisane: 18.sty.2005 11:22:20 
Użytkownik

Zakupiełm samochod B4, od oszusta ktory przed sprzedażą odłączył kontrolkę poduszki, a ja jako ze to moj pierwszy samochod z poduszka - dopiero po rozkreceniu zegarow zauwazyłem taką kontrolkę. Po podłączeniu swieci sie, bylem w serwisie powiedzieli ze komp odnotowal zdezenie, i co prawda poduszki chyba sa ale trzeba wymienic sterownik poduszki (4,5 tys). W związku z tym mam pytanie: czy juz na tym etapie darowac sobie temat poduszki i odłączyć kontrolkę czy też mozna cos jeszcze z tym zrobic? Czy zawsze tak jest że wymienia sie sterownik ?

Tytuł:
PostNapisane: 18.sty.2005 12:26:58 
Użytkownik

Auto: Renata
generalnie jak niunia miala strzala i komp go odnotowal to prawdopodobnie jasiek wystrzelil i go juz nie masz :|
upewnij sie napewno czy jasiek jest na swoim miejscu. moze to tylko zaslepka i wydaje Ci sie ze tam jest jasiek....
P.S jak w serwisie moga powiedziec ze poduszki CHYBA są ... :galy:

Tytuł:
PostNapisane: 18.sty.2005 13:52:04 
Użytkownik

Jak w serwisie mogli powiedzieć poduszki Chyba są ? Nie powiedzieli słowa chyba, ale im nie wierzę, bo mało tego na moje zlecenie aby sprawdzić poduszkę i pedał gazu (nie pracuje poprawnie) - Po 2 godzinach padła odpowiedź: "Musi pan pojechać do jakiegoś elektryka co przejrzy panu instalacje, i do jakiegoś warsztatu gdzie się znają na takich silnikach (zaproponowali mi nawet jakiś mały warsztacik pod lasem), dokładnie to nie wiadomo, ale cos nie tak jest z gazem, moze to pedał, moze silnik, moze ustawienie wtrysku, co do poduszki to owszem są ale prawdopodobnie (!!!) zablokowany jest komputer nimi sterujący - możliwe że po jakiejś stłuczce i trzeba go wymienić, kosztuje on 4,5tys" za tą odpowiedź zapłaciłem 123,80 !!! Wróżka by mi dokładniej stwierdziła co jest nie tak. Serwis ten to wv/audi GAJOS w Sopocie. Napisałem skargę do centrali Audi, odesłali mi standardowy list w którym przepraszają i proszą o wysłanie specjalnego druku - to w ciągu 14 dni reklamacja będzie rozpatrzona.
Tak więc wg serwisu poduszki są, ale sterownik jest zablokowany bo odnotował uderzenie - czy poduszki nie wystrzeliły, lub czy ktoś je potem wymienił to nie wiem, tak jak nie wiem czy są poduszki bo czy takiemu serwisowi mozna wierzyć? Ale czy jest taka możliwość aby trzeba było wymienić tylko komputer z powodu stłuczki ? Jak najprościej sprawdzić czy one są ?

Tytuł:
PostNapisane: 20.sty.2005 10:18:20 
Klubowicz

Miałem identycznie - poprzedni właściciel wyciągnął żarówkę. Po podłączeniu vaga okazało się, że to crash data i bez czyszczenia pamięci się nie obędzie (wymiana kompa nie uśmiecha mi się). Koszt takiej zabawy to 100-200 PLN.
Czy w tym serwisie podłączali vaga? Bo może to inny błąd? Bo jak crash data to poduszka wybuchła i potem zamontowali nową ale bez czyszczenia kompa.

Tytuł:
PostNapisane: 25.sty.2005 12:28:47 
Użytkownik

Poduszka jest, ale co z tym kompem, jak go wykasować ? Kto to może zrobić? A jeżeli jest takich więcej magików to gdzie ich szukać w okolicach Trójmiesta?

Tytuł:
PostNapisane: 25.sty.2005 13:06:40 
Użytkownik

Odnośnie ASO - ja sie kiedyś ( jakieś 4 lata temu) chciałem umówić we Wrocławiu w serwisie Audi ( na Strachowskiego) na test skrzyni automatycznej. I na szczęście nic nie płaciłem za odpowiedż że nie "specjalizują się". ;)

Tytuł:
PostNapisane: 25.sty.2005 14:12:03 
Użytkownik

DSG: jest tak jak pisali koledzy wyżej - naprawa kompa to koszto około 100-350zł zależy od jakiego silnika i liczby poduszek. W warszawie znam bardzo dobrego szpenia od takich spraw. Jeżeli nie znajdziesz pomocy u siebie - odeślij mi komputer przesyłką tu sie go naprawi i Ci go prześle !!. Wkońcu trzeba sobie pomagać - to klub AUDI ;)

Tytuł:
PostNapisane: 25.sty.2005 14:27:51 
Użytkownik

Dzięki, będę szukał gdzieś w Trójmieście, jak nie znajde to się przypomnę. Jest jeszcze kwestia fizycznego znalezienia komputera w samochodzie... ale poszukamy to znajdziemy... Jak nie w samochodzie to gdzieś na forum :D

Tytuł:
PostNapisane: 25.sty.2005 14:40:15 
Użytkownik

Spoko ;) . Wiesz to są poduszki, to Twoje bezpieczeństwo lepiej żeby były sprawne...

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 9 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1