VTG! napisał(a):
Ładne audi - podoba mi sie. Mam 130koni i 280Nm też w afnie. Turbinę mam idealną osiągi w tej chwili około 220poleci. Interesuje mnie co dało
-wyrzucenie kata u mnie jeszcze jest
- Egr off czyli pewnie zaślepienie egru
- wyczyszczenie dolotu, uszczelnienie jak to zrobiłeś co to dało?
I jak to ma się do spalania? Moje audi robi na 34litrach 750km, to daje 4,53 w trasie jadąc 120-130km/h.
No to ładnie Ci leci, mój niezależnie od warunków, na prostej nie pójdzie więcej niż około 208km/h (mierzone GPS'em), licznikowo lekko wychyla się poza 210.
Kat to przy przebiegach jakie mają nasze auta robi jako utrudnianie przelotu na wydechu, więc został wywalony. EGR wyłączony nie pozwala spalinom wracać do dolotu. To dwa zabiegi olewające ekologię...
Syf w dolocie utrudnia przepływ powietrza, szczególnie zapaćkany mazią olejową kolektor. Uszczelnienie, to nowe uszczelki i pasta, aby mieć pewność że jest szczelny i trzyma ciśnienie.
Wszystko dla tych paru kuniów, a pracy dużo z tym nie ma...
Co do spalania, to raczej twoje jest dla mnie nieosiągalne, po pierwsze nie potrafię jeździć w taki sposób, po drugie mam mocny program i szerokie kapcie... Minimalne co osiągnąłem na trasie przy w miarę... spokojnej jeździe było jakieś 5,5L/100km (na 59L 1070km). Ale generalnie moje średnie wahają się w granicach 6,5-8L/100km.