teeree napisał(a):
Witam,
ponizej link z fotami jak to wyglada, jak zachodzi na chromową listewke;
http://picasaweb.google.pl/teeree2/LustraRezzz[do heveliusz-a]
ja wiem ze trzeba podpilowac, pod szlifowac, ale nie czuje sie zbyt pewnie zeby to zrobic, ' niechce sie wkur... wiac jak cos spindole, szkoda by bylo:) , ale z drugiej strony bylo by glupotą nie zamontowac tych lusterek, będąc w ich posiadaniu....
no wlasnie z linku ktory podalem jest audi cabrio ale on adoptuje lustra od rs2(kwadratowe stopki,inne mocowanie) a ja mam od prosiaka,owalne stopy:)
... i to tyle, mmmh rezanie nie boli:)
Teraz widzę...
Rzeczywiście trochę zachodzi... Pytanie tylko czy jest to aż tak widoczne?? Mnie zajęło parę chwil, żeby to zauważyć...

Więc jeżeli nie znajdziesz rozwiązania, to się nie przejmuj...
Rozwiązań pewnie jest sporo.
Ja widzę 2 Przykładowe (główkowanie ze zdjęć jest trudne, więc mogą się okazać całkowicie nie trafione

):
1: Nie wiem jak to wygląda technicznie, bo nie porównywałem tych lusterek i nigdy nie miałem ich w ręce razem. Czy nie można zaadaptować stopki mocującej z oryginału?? Wtedy masz kształt stopki idealnie pasujący...
2: Stopkę od prosiaków można lekko zmienić. Albo podpiłować, żeby przylegały idealnie do listwy (wtedy połączenie zakryje miejsce cięcia), albo zmienić lekko na "gorąco", kształt samego plastiku, żeby ładnie przylegał.
Czy dookoła jest gumowa uszczelka, czy to jest plastkikowy "stopień"?? Można to dopasować do listewki i powinno banglać...
Ps. Pogłówkuj troszkę, bo na prawdę piękne są te lustra i świetnie wyglądają na Twoim aucie
I tak jak mówisz, aż szkoda ich nie założyć...
Pozdrawiam