.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 08.cze.2025 21:51:03

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: hamulce A6 C4
PostNapisane: 05.lut.2005 16:52:29 
Użytkownik

temat był poruszany stosunkowo niedawno ale jeśli można to kilka pytań

chodzi o czerwoną kontrolkę ze znakiem wyjrzyknika w kółku, która według ksiązki osbługi oznacza zużycie klocków lub zbyt niski stan płynu

w związku z tym, że u mnie temat pojawił się trzy dni temu podczas mrozów zastanawiam się czy:

1. płyn nie jest zużyty i może źle pracuje w niskich temperaturach (wydzieliła się woda i zamarza?) - jeżeli tak to jak się spuszcza płyn i jak się uzupełnia?

2. jak sprawdzić ile zostało z klocków?

3. jakie klocki i jaki płyn warto kupić?

z góry thx

royal star 1300 tour de lux
mała rzecz a cieszy

Tytuł:
PostNapisane: 05.lut.2005 17:20:04 
Użytkownik

Auto: A4 B7 cabrio 2,0 Tfsi quattro. 200KM.
Co do kontrolki to uruchamia ja czujnik zużycia klocka, lub pływak w zbiorniczku płynu hamulcowego, nic nie ma z tym wspólnego mróz.Co do sprawdzenia klocków to zdejmij koło i zerknij na grubośc okładziny ,jeżeli jest mniej niz 3mm to kwalifikuje sie do wymiany, a co do płynu to min DOT 4, a klocki tylko dobrej firmy ja preferuje Lucas, ATE,Textar.

Tytuł:
PostNapisane: 05.lut.2005 17:42:21 
Użytkownik

a moze na wtyczce od klockow styki zasniedzialy mialem tak ostatnio jak wjade na dziure to sie zaswieca a klocki mam ok poczekam jek bedzie cieplej to oczyszcze

Tytuł:
PostNapisane: 05.lut.2005 17:48:21 
Użytkownik

Auto: A4 B7 cabrio 2,0 Tfsi quattro. 200KM.
bodzio2 napisał(a):
a moze na wtyczce od klockow styki zasniedzialy mialem tak ostatnio jak wjade na dziure to sie zaswieca a klocki mam ok poczekam jek bedzie cieplej to oczyszcze
No ale zakładamy ze wszystko jest ok, mi na przykład złamał sie przewód na wysokości 3 cm od kostki czujnika i tez swieciły sie klocki wiec poczekajmy aż kolega zerknie na stan płynu i klocków.

Tytuł:
PostNapisane: 07.lut.2005 20:56:06 
Użytkownik

sprawdziłem grubość okładzin 6 mm na oko, płyn w zbiorniczku w granicach normy, podobnie jak drugi płyn od hydrauliki servo,

kontrolka na razie miga i mniej więcej w minutę po uruchomieniu silnika i (zwykle przy ruszaniu ) daje o sobie znac sygnałem dźwiękowym

skuteczność hamulców w normie

:?:

royal star 1300 tour de lux
mała rzecz a cieszy

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 5 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1