No to jest spora kasa, szczegolnie bez jednostki.
Jeśli chesz zachować Concerta, to warto zatroszczyć się wzmak ze sterowaniem subwoofera, bo inaczej nie będzie nad nim kontroli...
Co do zestawu, to za 3.000zł można sporo złożyć.
Najlepiej byłoby kupić zestaw odseparowany na przod (jeśli masz 16cm, to nie ma problemu - idź i zmierz

). Może coś z Dego (p-650) - grają ładnym kickbasem, gora nie męczy i generalnie to fajne głośniczki (cena ok. 900zł), lub np. DLS R6A (ok.800zł) - bardzo ładny kick, szczegółowe, ale lekko męczące w gornym zakresie (jednak w techno dobra gora jest wskazana;))
Wzmak najlepiej 4-kanałowy i tu jest pełen wybor. Za 1000zł mozna mieć Audisona LRX lub np. taki jak ja mam u siebie U-dimension rm-V41 i wiele innych (nie daj się zwieść Magnatom, Firstom i Boshmannom

. Zostanie wtedy ok.800zł na suba i tu też jest pole do popisu, bo to spore pieniądze. Masz sedana i lubisz mocny bass, więc jakaś 30cm będzie idealna (w skrzynce zamkniętej). Mozna poszukać Rockford-fosgate ze starej serii, jakiegoś Oriona H2 lub Infinity (ale ja ich nie lubię, chociaż grają nieźle), Focala...
Taki system zadowoli już niejednego melomana
Pozostanie ok 200-300zł na kable zasilające, bezpiecznik i dobre sygnałówki.
Trzebaby jeszcze dokupić kostkę z wyjściem na wzmaki do Concerta (jakieś 30zł) i masz grający system wysokiej jakości...
To jest tylko przykładowy sprzęt. Wybor jest pełen, w zależności co preferujesz, jakie firmy i jaki typ brzmienia. Proponuję Ci jednak (jesli nie masz sprecyzowanych wymagań) podjechać do dużej firmy zajmującej się CA (nie Media Markt itp. bo to raczej szajs i polecą Ci to co popularne, a nie to co dobre). Za 3000zł porządna firma posadzi Cię w fotelu i zaprezentuje wszystko, da posłuchać i jeszcze zamontuje.
Jednak przy tej klasie sprzętu warto pomyśleć nad wytłumieniem przynajmniej drzwi, bo to połowa sukcesu w odtwarzaniu pasma, oraz nad solidnym zamocowaniem głośnikow do konstrukcji metaloej drzwi. Sam ten zabieg zapewni sporo lepsze doznania, a cena w salonie to ok 700zł za parę drzwi, jednak można to wykonać samemu (jak i co, w dziale warsztat) i zamknąć się w kwocie 100-150zł...
Warto jednak skorzystać z ich usług, bo jeśli nie wiesz czego chcesz, to możesz czasem wydać sporą kasę, a efekt będzie mizerny...