.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 09.cze.2025 12:08:22

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Sonda lambda odczyt wartości zmierzonych, jak ??
PostNapisane: 14.lut.2005 10:22:42 
Użytkownik

Witam, jak odczytac wartości zmierzone przez VAG z sondy lambda ?
Dodam ze nie chodzi tu o sprawdzene bledow w sterowniku tylko o przebieg pracy urzadzenia w tym wypadku sondy lambda.

Chciałbym uzyskać taki wykres lub podobne dane http://www.arcor.de/palb/alben/04/39581 ... 323035.jpg

Używam programu VAG 2.9 dla DOS czy ktoś ma doświadczenie w tym temacie i mógłby coś poradzić, domyslam sie że trzeba podać numer kanału, wiec jaki jest dla sondy lambda ?

Z góry dzięki za info

Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 14.lut.2005 11:13:30 
Klubowicz

Poznaje wykresik :peace:
Numeru kanału nie znam, ale w moim sofcie (uruchamianym pod win3.11) są fajne klawisze do podglądu wielkości bierzących. Nie testowałeś tego softu (vwtool 209)? :)

Tytuł:
PostNapisane: 14.lut.2005 13:20:08 
Użytkownik

jajek2 napisał(a):
Poznaje wykresik :peace:
Numeru kanału nie znam, ale w moim sofcie (uruchamianym pod win3.11) są fajne klawisze do podglądu wielkości bierzących. Nie testowałeś tego softu (vwtool 209)? :)

Zgadza się wykresik jest twój :D wziałem go z topicu w ktorym była dyskusja na temat połączenia z ECU silnika, niestety zaden windosowy program (Win98) nie chce mi sie polaczyc, jestem zadowolony z tego ze przynajmniej ten pod dos daje rade. Wlasnie zamowilem wlasny interfejs (bo stary sprzedalem 2 lata temu po nieudanych probach laczenia z ecu silnika) a obecnie meczylem kolege ktory ma zwykly bez drugiej linii (trzeba mostek robic). Jak juz bede mial wlasny i bedzie mi laczyl pod VAG 2.9 DOS to wtedy sprobuje z tym co ty polecasz wkoncu win 3.11 to dos :D

Moje pytanie nadal aktualne: Czy ktoś wie jak wywolac (zapisac) wartości zmierzone (odczytane) z sondy lambda pod VAG 2.9 dla DOS ??

Pozdrawiam

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 3 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1