Witam !
wiem, że możecie minie odesłać do opcji "szukaj", ale tam już byłem i nie potrafię znaleść informacji które ja konkretnie chcę wiedzieć.
Problem pozornie dość błachy itp.
Od miesiąca mam Audi 80 B4 1993r 90 KM 2.0E przywiezione z Niemiec i chcę wymienić w niej olej silnikowy i filtr. Problem na jaki ? Pod maską jest naklejka że wymieniony był przy przebiegu 130 tyś km...(obecnie jest 160 tyś) i ma osznaczenie 15W/40 i coś w stylu "Ganzjahres" (nie znam niemieckiego, ale to chyba znczy, że całoroczny czy coś, prawda ?).
Wiec jaki powinienem waszym zdaniem wlać tam olej ? to nie jest chyba syntetyczy (proszę się nie śmiać bo dopiero od 2 miesięcy mam prawo jazdy). I jaki kupić filtr ?
Wymieniłem w niej niedawno płyn chłodniczy (przynajmniej tak mi się wydaje

)
mam jeszcze problem z lewym przednim kołem... tzn ma jakieś luzy i gdy popatrzę od przodu to widoczna jest rozbierzność kół, a podczas jazdy gdy puszczę kierownicę ściąga mnie do lewa. Na przeglądzie facet mówł coś o wachaczu... proszę o wasze opinie.
może też ktoś wie co z robić z nieotwierającą się szybą tylnią (elektrycznie) ? robierałem te drzwi, ale nic mi to nie dało

gdy dałem silniczkowi prąd to było słychać jakieś ciche buczenie, ale nie drgnął nawet milimetr.
A najciekawsze to zamek centralny... od strony kierowcy zamykam i otwieram bez problemów, ale od strony pasażera - gdy zamykam, "cypelki" chowają się i wszystko wygląda jakby auto było zamknięte, ale po jakiś 5 sek. samochód drzwi same się otwierają !!??
aha .. po przkręceniu kluczyka, zaczyna pracować jakiś silniczek (w okolicach wlewu paliwa. Pracuje on dość długo po otwrciu, bądź po zamknięciu auta.
Jeśli kotoś cos wie.. niech napisze

będę widzięczny za wszelką pomoc (no może poza "było, użyj opcji szukaj";)
Pozdrawiam