.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 09.cze.2025 18:25:59

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: odpaliłem VAG-a w A3
PostNapisane: 16.lut.2005 11:35:13 
Użytkownik

Wczoraj miałem dobry dzień, zrobiłem podgrzewanie w lusterkach , oświetlenie w bagażniku i podpiołem VAG po raz pierwszy :D

odrazu zagadło , pokazało jakieś numery i pokolei zaczołem przeglądać : Silnik - brak błędów, ABS-brak błedów, AIRBAG - błąd poduszki w siedzeniu kierowcy - zbyt duża rezystancja :|
no to lampa w dłoń i dawaj oglądać siedzenie , patrze a tam kabel taki dość gruby 2 żyłowy przetarty , wybebeszyłem, uciołem do końca kabel, potem wsuwki, opaski termokurczliwe, izolacja i gotowe i testuje spowrotem kasuje błąd i jest git fkońcu zgasła ta denrwująca kontrolka AIRBAG :peace:

pobawiłem sie tym programem torche i coś mnie wywala z centralnego zamka ale to już wiem że tam mam cos spalone jakis sterownik albo coś :zly:

czy ktoś używał funkcji adaptacja , albo logowanie :?: bo nie wiem do czego to i jak sie wpisuje tam te adresy czy co :|

i pytanie jeszcze jedno jak zaadoptować przepustnice po czyszczeniu :?:

Ostatnio edytowano 16.lut.2005 12:38:08 przez lolek2, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 16.lut.2005 11:38:50 
Klubowicz

Adaptacje i nastawy bazowe powinny być opisane w Elsie - do B4 są. :peace:

Tytuł:
PostNapisane: 16.lut.2005 11:41:10 
Użytkownik

a ma ktoś takie dane do A3 1,8 20V AGN , bo mam ETOSA ale tam cos nie moge sie dopatrzyc tego :|

Tytuł:
PostNapisane: 22.lut.2005 10:08:10 
Użytkownik

podnosze temat ponownie bo nie znalazłem żadnych danych dotyczących adaptacji przepustnicy po przez VAG Kruka :|

Może ktoś ma jakies doświadczenie albo przynajmniej wiedzę teoretyczną , bo chce robic czyszczenie a wiem że koniecznie trzeba to potem zaadoptować żeby efekt był dobry :)

Help jeszcze raz

Tytuł:
PostNapisane: 23.lut.2005 09:58:44 
Użytkownik

A więc tak : z centralnym zamkiem sobie poradziłem , poprostu jak wymienia sie pompkę albo baterie w pilocie to potem trzeba pilota zakodowac w A3 robi się to za pomocą dodatkowego klucza:
przekreca się zapłon jednym kluczem drugim kluczem zamyka się drzwi od kierowcy i potem wciska sie przycisk otwórz , wtedy migna kierunki auto sie otworzy , potem przycisk zamknij i wszystko działa jak należy :peace: :D
a juz myślałem że cos mam popalone :):

przepustnice wyczyściłem ale nadal nie wiem jak ją zaadoptować VAG iem ma ktos może Else tam podobno jest podany kanał do adaptacji i wartość jaką trzeba zapodać silnik AGN rok 97 1,8 20V oczywiście

pliss

Tytuł:
PostNapisane: 24.lut.2005 07:22:21 
Klubowicz

Podaj emaila, to prześlę co znalazłem. :)

Tytuł:
PostNapisane: 24.lut.2005 10:41:17 
Użytkownik

podałem na PRIV :D
prześlij co masz do 1,8 20V AGN , jeżeli masz jeszcze jakieś inne nastawy czy dane to tesz proszę :D i dziękuje z góry :)

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 7 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1