Bilu napisał(a):
a ktos w koncu z powodzeniem podpial to wszystko czy narazie skupujecie?

Z powodzeniem podpialem to u siebie w B3 90 USA, z tym ze jak do tej pory jeszcze nie przebilem sie z czujnikiem do komory silnikowej. Czujnik wystaje jak na razie z pod deski i wskazuje temp. we wnetrzu auta. Nie przebilem sie jeszcze dlatego ze wciaz poszukuje odpowiedniego wielozylowego kabla i kosci wilostykowej najlepiej hermetycznej. Tak sobie pomyslalem ze najlepiej bedzie te wszystkie przewody ktore wchodza lub wychodza z pod maski zapiac w jeden i wtedy wszystko uszczelnic. Mam na mysli przewod od krancowki maski, + staly dla syrenki, wyzwolenie syrenki, masa wspolna dla wszystkiego podpieta z jednego miejsca, informacja o cisnieniu i temp. oleju, i wreszcie informacja o temp. zewnetrznej. Planuje zostawic w kosci po stronie silnika kilka wolnych pinow ale po stronie wnetrza popodpinac wszystko tak juz na zapas gdybym moze kiedys potrzebowal jeszcze z czyms sie pod maske przebijac.
Jedna uwaga dotyczaca termometru we wskaznikach:
Nie wiem jak u Was ale u mnie podswietlenie zegarow ma nieco inny odcien niz podswietlenie termometru. Zegary sa bardziej pomaranczowe a termometr bardziej czerwony. Ciekawe czy rozne barwy podswitlenia wynikaja np. juz z wieku danych elementow i wyblakniecia koloru? Zegary sa z 11.87 a termometr z 02.95.
W razie pytan dotyczacych montazu chetnie sluze pomoca.