.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 09.maja.2025 14:14:35

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: [2.3 NG] MOje problemy z obrotami , silnik krokowy itp.
PostNapisane: 01.gru.2007 22:39:25 
Użytkownik

Silnik niechciał mi chodzić jak był zimny na obrotach(bez gazu zapalając trzymal jakieś 600obrotów i tak jakby niechodził na wszystkich cylindrach, sprawdzziłem wjęc wszystki nieszczelności, i kupielm silnik krokowy pehh chcial ze sie pomyliłem i kupiłem 3pinowy, podłączyłem ten mój drugi kupiony (3pinowy silniczek krokowy) sprawdzałem go tylko na ciepłym silniku i rzecz ma sie tak że on trzyma tylko 600obrotów ale niema żadnych wachań czy nierównej pracy- chodzi pięknie, tylko za sprawą tych malych obrotów silnik przy hamowaniu i wciśnięciu sprzegla czasem gaśnie, też niechce zapalić bez gazu tzn. zajaży na 1000obrotów i gasnie jak go sie delikatnie przytrzyma to schodzi na te swoje 600 , już teraz w nocy (niewiem czy dobrze) ale odłączyłem wtyczke od włącznika biegu jałowego , i niema różnicy w pracy silnika czy jest to podłączone czy nie, ot to tyle

Mam jeszcz problem silnik jak jest zimny i mi sam zgasnie niechce zapalić trzeba go długo kręcić, przy odpalaniu smierdzi też czasem benzyną

Strefa czasowa: UTC + 1