.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 09.cze.2025 15:11:44

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Nie wiem czy tutaj - czy warto kupic cos takiego?
PostNapisane: 25.lut.2005 14:56:25 
Użytkownik

Pare dni temu pytalem o silniki, teraz mi sie powyjasnialo, to czym sie interesuje jest takie:

- A4 '98, sedan (rejestracja w lipcu, 1 wlasciciel)
- Silnik AFN, 110 KM
- przebieg 160 tys km
- skrzynia 5 biegow, manual
- klimatronic, komputer pokladowy, poduszki, abs, esp instalacja do radia (radia brak)
- samochod lekko uderzony (typ: "stluczka w korku"), do zrobienia maska + szklo reflektora, blotniki cale, konstrukcja nienaruszona.
- serwisowany w ASO, jest kompletna dokumentacja

pytania jakie mam w zwiazku z tym:
- czy przebieg 160km dla diesla z roku 98 to duzo czy malo? (szukalem po gieldach, allegro ale nie jestem po tym madrzejszy)
- ile wart moze byc taki pojazd (sprzedawca mowi o kwocie rzedu niecalych 30 tys zl wliczajac w to wszystkie oplaty i koszty naprawy

Pytam bo jestem nieco "glupi" - ceny np. z allegro sa albo sporo wyzsze (ale za to z nizszym przebiegiem czy dodatkowymi opcjami), albo nieco nizsze, ale wtedy mowa o benzynie na gaz....
Nie potrafie sobie wyliczyc atrakcyjnosci oferty i tego, czy warto sie w ten samochod pchac :(

(yyyh, i jeszcze zaraz sie okaze, ze nie ten dzial)

Tytuł:
PostNapisane: 25.lut.2005 15:12:15 
Użytkownik

Cena dobra. Tylko przed zakupem przeglądnij sobie www.mobile.de i zobacz po ile chodzą ładnie utrzymane audi A4. Za taką jak moja z 1996 roku Avant trzeba dać około 6000e. Wiec albo auto miało duży przebieg, albo było jeszcze uszkodzone jakoś dołem a teraz juz tego nie widać albo albo. Sam nie wiem co Ci napisać. Ale jeżeli jest po opłatach za niecałe 30kzł to tam musiało kosztować śmieszne pieniądze... Pewnie zaraz sie okaże, że dużo jej brakuje do świetności i było ściągnięte z belgii albo holandii - byłem w tych państwach jak szukałem auta dla siebie i zdanie o samochodach z tamtąd mam wyrobione :zly:

Tytuł:
PostNapisane: 25.lut.2005 15:23:41 
Użytkownik

Sciagane z niemiec, jest ksiazka serwisowa, poza tym uszkodzeniem ktore widze raczej nic zlego sie nie dzialo (albo sie nie dopatrzylem), w Niemczech poszlo za 6 200 Eur.

Szkoda ze nie ma kladzionej kanapy :(

Tytuł:
PostNapisane: 25.lut.2005 15:24:21 
Użytkownik

Samochód jest wart tyle ile chce dać kupujący. A kupujących teraz mało. Na ostatniej giełdzie (próbuję sprzedać Focusa) w moim obrębie ok 40 samochodów sprzedał się jeden za ok 10 tyś opel Astra. Targuj się teraz klijent jak Ty to Pan. Ręczę, że jeszcze sporo jest do utargowania. Takie czasy. :peace:

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 4 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1