.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 09.cze.2025 11:42:52

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Drżenie w Audi A4 1,9 TDI
PostNapisane: 25.lut.2005 14:46:40 
Użytkownik

Wiatm wszytskich!
Moje Audi A4 dziwnie sie zachowuje przy prędkości 20-40 km/h zaczyna drżeć kierwonica i lekko cały samochód...samochód ładnie przyspiesza i po przekroczeniu tej predkości mija drżenie! Przy hamowaniu samochodu nie ściaga ani nic nie drzy!!! Samochód jest po przeglądzie przetrzepali go calego - zawieszenie jest ok bo amorki są nowe, drązki zero luzów na calym zawieszeniu...od czego to moze byc! Moze cos z silnikem sie dziej? A moze to opony dają znać o sobie? Dajcie znać jeśli ktos spotkal sie z podobna usterka! Z gory dziękuje!

Tytuł:
PostNapisane: 25.lut.2005 15:04:36 
Użytkownik

Auto: A4 B5 1.8T
Miałem kiedyś podobny przypadek w Astrze. Działo się to przy prędkości 90-120km/h. Ustwienie zbieżności nic nie pomogło. Jak sie okazało powodem były krzywe alufelgi ... polskie dziurawe drogi :|

Tytuł:
PostNapisane: 25.lut.2005 15:06:15 
Użytkownik

Stawiam na pęknięty kord w oponach. Kiedyś tak miałem, że pękł mi kord w lewej przedniej i prawej tylniej - ale to była jazda :zly:

Tytuł:
PostNapisane: 25.lut.2005 15:52:54 
Użytkownik

Miałem ostatnio to samo - jakbyś poszuał na forum tobyś znalazł. Drżenie u mnie zacyznało se od 50 na godizne a kończyło przy 110. Wymieniłem opony, wyważyłem felgi, zrobiłem kompletnie cąłe zawieszenie, zbiezność, wydech i nic.
Okazało sie,ze wtryski są do dupy. Wymieniłem i jak ręką odjął. Jak jesteś z okolic Wrocka to wpadnij przełożymy ci dobre wtryski i zobaczymy. Ja stawiam na wtryski. Jak bedziesz potrzebował tanio nowe wal do mnie śmiało.

Tytuł:
PostNapisane: 25.lut.2005 17:33:24 
Użytkownik

Niedawno mialem podobny problem az bilo w kierownice i byla to wina opon

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 5 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1