.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 09.cze.2025 11:56:42

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Niestabilne cisn. oleju + kontrolka oleju
PostNapisane: 15.lut.2005 22:30:45 
Użytkownik

witajcie
Nagle ostanio zauwazylem cos niepokojacego /silnik 2.0 JS/ - w trakcie jazdy sporadycznie zapala sie na chwile kontrolka oleju i nagle gasnie ... wskazowka cisnienia oleju zachowuje sie troche niestabilnie - ale w granicach 4-4.5 ... takze cisnienie jest ok ... dodam ze olej wymienialem 1000km temu /TEXACO 15W40/ i poziom jest w normie ... przy rozgrzanym silniku na postoju cisnienie jest ok 3-3.5 /moze wskaznik troche zawyza - ale przedtem zawsze tak bylo/ ... czy to czujnik oleju? a moze pompa?
od czego zaczac?

pozdrawiam

Najlepszy tuning na swiecie? -> OOOO bez tuningu :)

Tytuł:
PostNapisane: 15.lut.2005 22:34:47 
Użytkownik

Sprawdz cisnienie na komorach spalania jest to koszt rzedu 50-100zł. A od razu bedziesz wiedzial ile masz i czy wszystko jest ok.

Tytuł:
PostNapisane: 16.lut.2005 09:08:01 
Użytkownik

Auto: A4 B7 cabrio 2,0 Tfsi quattro. 200KM.
Feel1 napisał(a):
Sprawdz cisnienie na komorach spalania jest to koszt rzedu 50-100zł. A od razu bedziesz wiedzial ile masz i czy wszystko jest ok.
Powoli co ma cisnienie w komorach spalania do ciśnienia oleju? Ja bym proponował wkręcić zegar w miejsce czujnika i wtedy diagnozować usterke. Ale myślę ze tu raczej będzie coś z elektryką (poprostu gdzieś nie łączy).

Tytuł:
PostNapisane: 25.lut.2005 21:01:29 
Użytkownik

mały v8 napisał(a):
Feel1 napisał(a):
Ale myślę ze tu raczej będzie coś z elektryką (poprostu gdzieś nie łączy).

Chyba tak ... wlasnie profilaktycznie kupilem czujnik cisnienia oleju ... az ty nagle chyba wszystko wrocilo do normy ... nie swieci i nie brzeczy.
Dodam na marginesie ... czekalem dzis w kolejce do stacji LPG ok 20 min. ... silnik sobie caly czas pomrukiwal - a cisnienie na zegarku nie zeszlo ponizej 3.0 ... mam nadzieje ze to rzeczywiste wskazanie

Pozdrawiam

Najlepszy tuning na swiecie? -> OOOO bez tuningu :)

Tytuł:
PostNapisane: 25.lut.2005 21:46:54 
Użytkownik

Adam u mnie padl cyujnik cisniea oleju, ktorz wysyla sygnal na zegar. Kupilem drugi za marne pieniadze. Wszystko podlaczone, wkrecilem odpalam, cis max 3,5 min 0,5 ja w szoku co jest :( lament placz, wrocilem do domu, przykrecam czujnik zegraowy wlaczam auto i cisnie wiecej niz 5 bar, wiec uffff wielkie szczescie rozgrzalem silnik ok 3 na wolnych obotach max ok 6 bar.

Ponadto w czasie jazdy wlaczal sie brzeczyk.
Moim zdaniem wina jedyna i ewidenta to czujnik.
Poprzedni czujnik umarl, choc byl wczesniej dobry, ale podczas podlaczenia i przekrecenai kluczyka pokazywal max.

Wiec z cis oleju nie ma sie co martwic, ale wkrec jeszcze przyrzad zegarowy i wtedy bedziesz mial pewnosc 100%

KUPIE czujnik cis oleju wysylajacy sygnal na zegar!!

Tytuł:
PostNapisane: 26.lut.2005 11:56:39 
Użytkownik

zegar zegar i jeszcze raz zegar. moj czujnik przeklamuje od 0,5 do 1 bara a to spora roznica. i z tego co wiem jest to normalne

Bestia 2,2 T 20 V Q pod kołderką w garażu

Tytuł:
PostNapisane: 26.lut.2005 13:41:55 
Użytkownik

Auto: Audi A8 D2 4.2E
...Że się wtrące. Olej zmień na NIE TEXACO przy następnym razie, bo to dobre do ciągników.

http://img513.imageshack.us/img513/2742/dscn1455.jpg

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 7 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1