meszrum napisał(a):
cóż,
sprawa wygląda następująco:
- zawieszenie / hamulce robię w Diagmechu [inna nazwa: Sztupecki] pomimo cen rodem z ASO;
- silnik: poza olejem, który wymieniam samemu nie miałem potrzeby korzystać z czyjejkolwiek pomocy [lmm samemu, diagnostyka też

] - rozrząd i G80 zleciłem podłódzkiemu [

] Diagtronikowi. bliżej nie znam nikogo, komu bym zaufał.
Diagmech wymienia rozrząd na kredkę, więc odpada. Kraussyk to znajomy mojego ojca, więc znam wałki, które odstawia [nawet kiedyś prasa pisała o fachowości]...
jest jeszcze Axapol i długowłosy mechanik [absolutny harlejowiec

] tam pracujący - ma B5 AKN z 2000. kupując Motul'a zagaiłem ów mężczyznę i wykazał On iście rewelacyjną wiedzę nt. V6 [blokady wału, wałków, pompy; zagadnienia z zakresu hydrauliki, różnic momentu AFB i AKN etc]. lecz nie znam jego faktycznej fachowości.
jest jeszcze Sołtyszewski na Sikorskiego, lecz poza faktem posiadania VAS'a jest indolentem technicznym i radzę omijać go szerokim łukiem.
zupełnie nieuczciwy

.
meszrum - dla mnie są to bardzo cenne informacje i dziękuję, że zechciałeś się nimi podzielić - chyba pierwsza konkretna informacja
Baskecior - Przemek, sam najlepiej wiesz co mi na Pw w spraawie VAG odpisałeś!!!
Rado - kable zamówione
Darka - tak jak pisałem, ciężko kogokolwiek polecić, bo można niechcący polecieć (jeśli ocenisz, że "to przez Ando" to daj znać" - postaram się zrekompensować straty

)
Piotr13 - to napisz gdzie ten warsztat i gdzie ten sklep (dostałeś info na PW i trzymas to w tajemnicy???) a nie ględź, że jest OK
I na zakończenie: uważam, że jeśli jesteśmy (albo czujemy się, że jesteśmy) w "klubie" info o polecanych/niepoecanych warsztatach to zwykły "pikuś" i polecamy/niepolecamy albo nie zabieramy głosu
i jeszcze ps.. ps..
Jeśli w Łodzi i okolicach nie ma warsztatu który naprawia - to mamy w ręku złoty biznes (proszę o zgłszenia na PW - myślę, żę bańka orio wystarczy)