.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 10.cze.2025 04:02:37

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Akumulator do AAH 2,8 V6
PostNapisane: 28.lut.2005 08:58:05 
Użytkownik

Muszę wymienić akumulator w B4 motor AAH 2,8 V6. Poprzednio miałem założony bezobsługowy DELPHI 12V 72 Ah - wytrzymał ponad 4 lata a ostatnio z jednej celi wygotował sie elektrolit (w tej ze wskaźnikiem). Nie mam żadnych informacji dotyczących instalacji elektrycznej więc liczę na pomoc. Na pewno większość użytkowników posiada doświadczenia z tym sprzętem i może poradzić co kupić a czego się wystrzegać. Mam na myśli tak producenta jak i odpowiednie parametry (amperaż, prąd rozruchu). Co do warunków eksploatacji: większość czasu autko niestety spędza w garażu. Co pewnien czas (głównie w wekendy) jest runda po mieście (kilka zatrzymań i uruchomień), średnio raz w miesiącu dłuższa trasa 100-300 km. Sprzęt audio jest raczej skromny (tuner z cd+2 głośniki), ale planuję dodać kilka głośników. Klimy brak jak i ogrzewania postojowego. Po za tym wszystko pozostałe w elektronice. Jest jeszcze inst. alarmowa i LPG. To tyle jeśli chodzi o odbiorniki prądu.

Z góry dziekuję i liczę na szybką reakcję.

Tytuł:
PostNapisane: 28.lut.2005 11:40:09 
Użytkownik

tu znajdziesz odpowiedz ja mam 75Ah
http://www.varta-automotive.pl/index2.p ... ation.html

----------------------------
C4 2,8L V6 QUATTRO

Tytuł:
PostNapisane: 02.mar.2005 13:40:08 
Użytkownik

Serdeczne dzięki dla bodzia za odzew. Zakupiłem BOSCH'a z typoszeregu silver 74 Ah. Od razu autko zrobiło się żwawsze i światła zaczęły mocniej świecić. To by było na tyle. Jeszcze raz dzięki dla wszystkich.
Pozdro.

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 3 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1