aro napisał(a):
Route 66 napisał(a):
mysle,ze to auto raczej do lansu a nie na 1/4 mili.
dokladnie

wkoncu ktos to zauwazyl. czy kazdy samochod musi miec silnik by startowac w wyscigach

.....
Aro,przyznam szczerze,ze bardzo mnie drazni stwierdzenie,ze przydalo by sie cos wiekszego

.Ani w PL nie poszalejesz,bo nie ma autostrad,ani tego nie wykarmisz.A jak juz wielu ludzi na forum stwierdzilo,kupic wielki motur to nie sztuka,ale pielegnowac to juz placz,i zaczyna sie druciarstwo.Wole sliczne 1.8,ktore utrzymuje w slicznej kondycji,niz 4.2 z gazikiem.Sorki,nic osobistego,uwazam,ze kupuje taki motur,ktury wykarmie i przeserwisuje bez placzu

.Niejakie pojecie o mocy mam, z racji wykonywanego zawodu,oraz z prostej przyczyny-na codzien nie jezdze Audi,bo mam sluzbowe auto o standartowej mocy 430KM o podniesionej mocy do 490 KM.Nie ponosze kosztow utrzymania ani paliwa.I jak czytam wypowiedzi ludzi z zagazowanymi zaprzebami pouczajacych wlacicieli 1.8 czy 2.0,to mnie trzesie troszke.Sorki,ze zanudzam,ale emocje czasami biora gore

.Anyway,Twoj kolega odwalil kawal dobrej i ciezkiej roboty

,jak zobaczylem engine bay,nadkola i zaciski,to wymieklem.Cudo i tyle,a czego nie lubie,napisalem wczesniej.Tylko poprosze o fotexy wnetrza,jezeli mozna

.A pozatym to szacuneczek,szacuneczek,i jeszcze raz szacuneczek,bo to jest true love
p.s.
zanim ktos mnie opierniczy,chcialem dodac,ze moj post nie ma na celu obrazania,ponizania,poniewierania itp kolegow klubowiczow,ktorzy posiadaja V8 zagazowane,oraz posiadaczy duzych innych silnikow,wiec bardzo prosze o nie wyzywanie mnie

.Z gory bardzo dziekuje