.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 09.cze.2025 15:10:57

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Zaciemne podświetlanie zegarów, nie działa wskaźnik paliwa
PostNapisane: 03.mar.2005 13:13:54 
Użytkownik

Witam

W mojej 80 B2 z 84roku mam taki problem że podświetlanie zegarów jest bardzo ciemne, ledwie co widać - ale regulacja podśwetlania tym pokrętłem z lewej strony kierownicy działa. Można ściemnić do zera, ale jak się da Full to jest ciemno - jak się za to zabrać?

Drugi problem to nie dziąła wskazówka od paliwa, stoi na min.

Co to może być? Czy to jakić stabilizator, czy może coś innego?, za co się brać?

Tytuł:
PostNapisane: 03.mar.2005 14:00:50 
Klubowicz

Auto: 210vtq
Pewnie masz stare żarówki i juz ledwo "zipią", musisz odkrecic 2 sróbki pod spodem pokrywy (po obu stronach) delikatnie wysunąc pokrywe do przodu i do góry. Z tyłu licznika w gornych rogach masz 2 żarówki , wykreć, wymien i po kłopocie :peace:

Co do wskażnika paliwa, najprawdopodobniej zawiesił Ci sie pływak w baku, musisz go odkrecic , wyciągnąc i obadac cio je :):

A6 V8 Avant - było
Coupe GT ... progress

Tytuł:
PostNapisane: 04.mar.2005 00:34:27 
Użytkownik

musisz rozebrac regulator, jest to potencjometr drutowy i czesto zdarza sie ze w pozycji na full nie styka, dlatego masz ciemno gdy jest ustawione na fulla.
Co do wskaznika paliwa to chyba jest cos z plywakiem, albo jest odlaczony. Gdyby byl walniety stabilizator to takze by nie dzialal wslaznik temperatury - jesli taki masz, bo mozec miec zamiast niego economizer.
Generalnie wymontuj deske i sprawdz przejscia na zaegarach oraz rezystance zegara temp.

Tytuł:
PostNapisane: 04.mar.2005 09:54:03 
Użytkownik

dzięki za odpowiedż, sprawdze ten potencjometr drutowy. Nie mam ekonomizera, tylko wskaźnik temperatury i działa on. Więc nie stabilizator, sprawdze ten plywak

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 4 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1