.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 17.maja.2025 20:39:35

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13246 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 516, 517, 518, 519, 520, 521, 522 ... 663  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 21.lut.2008 21:16:43 
Użytkownik

Noo bez kitu mam tam wpasc powiedziec ze jestem z Klubu Audi np od Grzesia i zapytac sie " ej sory czy jest tu Rogal" no prosze was tak troszkie nie wypada buahahahha zeby sie na mnie nikt tam nie obrazil... apropo Grzes moge sie powolac na Ciebie??

Tytuł:
PostNapisane: 21.lut.2008 21:29:14 
Użytkownik

Sebanek napisał(a):
Noo bez kitu mam tam wpasc powiedziec ze jestem z Klubu Audi np od Grzesia i zapytac sie " ej sory czy jest tu Rogal" no prosze was tak troszkie nie wypada buahahahha zeby sie na mnie nikt tam nie obrazil... apropo Grzes moge sie powolac na Ciebie??

Jeśli Ci to pomoże to napisz do użytkownika Rogal na forum i poproś o numer tel :peace:
http://www.audiklub.org/phpBB2/profile. ... ofile&u=40

Tytuł:
PostNapisane: 21.lut.2008 21:31:09 
Klubowicz

Sebanek napisał(a):

Możesz tak właśnie zrobić. Możesz też napisać PW do usera "Rogal" na tym forum :) Akruat ja nie widzę nic niestosownego w tym co napisałeś. Możesz się powołać na mnie - znają mnie tam dobrze - ale raczej żadnego rabatu w tej kwestii nie dostaniesz - najwyżej wszyscy się uśmiechną :D ale jak chcesz to nie ma problemu - wiem, że napewno Ci to nie zaszkodzi :diabel:

Tytuł:
PostNapisane: 21.lut.2008 21:32:16 
Użytkownik

Dobra spoko dzieki dzieki pojade tam do niego i juz, ale wczesniej nie omieszkam do niego napisac ze podskocze:) Jeszcze raz dzieki

Pozdrawiam

Sebanek:)

Tytuł:
PostNapisane: 21.lut.2008 23:29:35 
Użytkownik

To nie chodzi o pieniądze tylko chodzi o ewentualnie dobrze wykonaną usługę... W kazdym razie dzieki!!

Tytuł:
PostNapisane: 21.lut.2008 23:34:40 
Użytkownik

Sebanek napisał(a):
To nie chodzi o pieniądze tylko chodzi o ewentualnie dobrze wykonaną usługę... W kazdym razie dzieki!!

Usluga zostanie wykonana bardzo dobrze, ręcze za to Grzesia głową :lol: :peace:

Tytuł:
PostNapisane: 21.lut.2008 23:37:01 
Klubowicz

Simpson napisał(a):
Sebanek napisał(a):

Moja głowa jest moją głową :P :peace: :): i nikt nią ręczył nie będzie :diabel:

Tytuł:
PostNapisane: 21.lut.2008 23:37:59 
Użytkownik

GrzesB napisał(a):
Simpson napisał(a):
Sebanek napisał(a):

Czyżbyś sie o nią bał w kontekście ręczenia za wykonaną usługe? :):

Tytuł:
PostNapisane: 22.lut.2008 00:00:11 
Użytkownik

Hehehehehehe a on generalnie wykonuje tego typu uslugi... chodzi mi o to czy gosc ma pojecie a nie na zasadzie no cos tam wiem ale jak sie nie uda to trudno!! Bo tez nie chce sie narazic na to ze auto bedzie stalo w garazu i bede sam je musial doprowadzic do porzadku... a nie ukrywam autko mi jest nie zbedne!! Robił ktos juz z was u niego odnosnie takiej dlubaniniki??

Tytuł:
PostNapisane: 22.lut.2008 00:10:03 
Użytkownik

Sebanek napisał(a):
Hehehehehehe a on generalnie wykonuje tego typu uslugi... chodzi mi o to czy gosc ma pojecie a nie na zasadzie no cos tam wiem ale jak sie nie uda to trudno!! Bo tez nie chce sie narazic na to ze auto bedzie stalo w garazu i bede sam je musial doprowadzic do porzadku... a nie ukrywam autko mi jest nie zbedne!! Robił ktos juz z was u niego odnosnie takiej dlubaniniki??

Tak wykonuje, tak ma pojecie...
Jedź i sie przekonaj, a będziesz zadowolony. Nie przypominam sobie by ktoś nie był :):

Tytuł:
PostNapisane: 22.lut.2008 00:17:50 
Klubowicz

Sebanek napisał(a):

poczytaj i zobacz http://www.audiklub.org/phpBB2/viewtopi ... sc&start=0

Audi Competition AWX <- BYŁO
Audi 80 AAH <- BYŁO
BMW E30 M20B25 <- BYŁO
Audi 80 KK quattro <- BYŁO
Audi 80 AAN quattro JEST DO DZIŚ 600 PS 700 NM by SLG
Audi S2 3B quattro <- BYŁO
Audi 200 MC Sport quattro <- BYŁO
Audi 100 NF Sport quattro <- BYŁO

Tytuł:
PostNapisane: 22.lut.2008 00:20:09 
Użytkownik

A ja dorzucę:
http://www.audiklub.org/phpBB2/viewtopic.php?t=67761
http://www.audiklub.org/phpBB2/viewtopic.php?t=64864
:D

Apropos, trzeba chyba zacząć pobierać od Rogala opłate za to że mu taką reklame robimy :peace:

Tytuł:
PostNapisane: 22.lut.2008 00:26:48 
Użytkownik

Noooo racja ma pojecie:) Dzieki

Pozdrawiam

Sebanek

Tytuł:
PostNapisane: 22.lut.2008 00:32:39 
Użytkownik

Ejjjjj on jest zajebisty!! Co on wogole wyprawia!! :)) Tez tak chce :)) Juz nie dlugo:))

Tytuł:
PostNapisane: 22.lut.2008 09:52:21 
Klubowicz

Simpson napisał(a):
GrzesB napisał(a):

Czyżbyś sie o nią bał w kontekście ręczenia za wykonaną usługe? :):

Nie, nie boję się w przypadku MR Motors, ale jak zaczniecie tak moją głową ręczyć za wszystko to w końcu ktoś mi ją upier*.* :diabel:

Sebanek napisał(a):
Ejjjjj on jest zajebisty!! Co on wogole wyprawia!! :)) Tez tak chce :)) Juz nie dlugo:))

No z 2.5 TDI nie zrobi Ci rakiety, ale bezpiecznie doda tyle ile można (z głową).
Ja miałem chipa robionego przez Rogala, zaczeły się problemy z automatem (akruat nic wspólnego z czipem jak się okazało), ale wróciłem do serii i już nie zaaplikowałem chipa ponownie.

...ale chyba się znowu do niego przejadę :)

Simpson napisał(a):
A ja dorzucę:
Apropos, trzeba chyba zacząć pobierać od Rogala opłate za to że mu taką reklame robimy :peace:

To zagadaj do niego - jak chcesz to numer na PW dostaniesz :P Tyle tylko, że Rogal to "jeden z nas" - pamiętam jak jeszcze nie odprawiał diabelskiej magii nad sterownikami i przyjeżdżał na spoty warszawskie... Obawiam się jednak, że już mq spił tą piankę - kończą jego projekt 2.8 30V w Coupe i mogą nie chcieć już słyszeć nic o AKP :peace:

Tytuł:
PostNapisane: 22.lut.2008 10:08:10 
Użytkownik

GrzesB napisał(a):
To zagadaj do niego - jak chcesz to numer na PW dostaniesz :P

Wstydze sie :diabel:
GrzesB napisał(a):
Tyle tylko, że Rogal to "jeden z nas" - pamiętam jak jeszcze nie odprawiał diabelskiej magii nad sterownikami i przyjeżdżał na spoty warszawskie...

Wiem, dlatego to tylko żarty ;)
GrzesB napisał(a):
Obawiam się jednak, że już mq spił tą piankę - kończą jego projekt 2.8 30V w Coupe i mogą nie chcieć już słyszeć nic o AKP :peace:

Jeszcze nie wyjechała?

Tytuł:
PostNapisane: 22.lut.2008 10:51:17 
Klubowicz

Wiem, że żarty. Rogal tak naprawdę nie potrzebuje reklamy - wystarczy zobaczyć ile klubowych furaczy zrobił... A co do 2.8 30V - dzisiaj zbadam temat bo będę przejeżdżał obok Rogala :)

Tytuł:
PostNapisane: 22.lut.2008 13:13:46 
Użytkownik

YYYYYY Grzes genralnie wczoraj tez sie zastanawialem odnosnie podnoszenia mocy apropos skrzyni i wcale nie byl bym taki pewien ze to nie od czipa zaczelo ci sie cos pier...!! Z racjii tego ze podnosisz moc automatycznie trzeba by bylo zastosowac pewne modyfikacje w szkrzyni ( nie wiem jakimi ) poniewaz przyrost mocy wiaze sie z wiekszymy przeciazeniami ... Wiec tak czy siak pojade do niego i sie wszystkiego dowiem!! A do ilu miales podniesiona moc?? ... bo ty masz silnik AKE ( 180 KM ) wiec tez moze byc tak ze zostalo to spowodowane tym ze podnioses moc o wiecej niz mogles... bo np moj i twoj silnik sa takie same roznia sie moca o to jest spowodowane tym ze sa inne mapy wtrysku ( tak mi sie wydaje ) i w momencie gdy on mi wgra sofcik nowy to bede mial poprostu silnik AKE i skrzynka to wytrzyma bo nie sadze ze chcialo im sie robic( inzynierom Audi) dwie oddzielne skrzynie do kazdego silnika!! Przynajmnije tak mi sie wydaje!! Generalnie chodzi o to ze robia na wyrost , lepiej zrobic zeby wytrzymaywala wieksze obciazenie niz zeby bylo akurat !!

Tytuł:
PostNapisane: 22.lut.2008 14:48:13 
Klubowicz

Skrzynię mam FAU i idę o zakład, że jest zupełnie inna niż Twoja.
Problem ze skrzynią na milion procent nie był wynikiem czipa - nie łapała błędów tylko szarpała w wyniku gubienia oleju (już ogarnięte). Na ile było podniesione - ciężko powiedzieć - nie podłączysz przecież do mojego auta nawet przenośnej hamowni bo mija się to celem... Mam limiter w pompie także zbyt dużo być nie mogło, ale już podobno i ten temat jest opatentowany. Rogal nie wgrywa innych map tylko modyfikuje Twoje - skrzynia nie powinna protestować w żaden sposób bo nie ma nagłego skoku momentu na programie Rogala tylko przyrost jest constans do pewnego momentu - innymi słowy wykres robi się bardzo płaski. To nie jest druciarz. U mnie jak dobrze pamiętam skrzynia jest w stanie ogarnąć 508Nm, u Ciebie jeśli masz automat chyba 408Nm. Jak masz padaczkę turibnę to po czipie może się okazać konieczna jej regeneracja (kierownice będą pracowały w większym zakresie), ale już po tym zabiegu nic Cię nie powinno spotkać. To moje dywagacje - jak to w praktyce wygląda dowiesz się u Witka.

Tytuł:
PostNapisane: 22.lut.2008 15:48:53 
Użytkownik

Nie no spoko, niczego nie spilem. Na mineralnej wyciagneli mi skrzynie dorobili mocowanie czujnika predkosci obrotowej walu korbowego i wsadzaja skrzynie. Defacto czysto mechaniczna warsztatowa robota. Z ocenami na razie sie wstrzymam, ale na jakosc napewno nie moge zlego slowa powiedziec w chwili obecnej. Rogal natomiast pomogl mi sporo jesli chodzi o modyfikacje sterownika od nowego motoru. Dzieki temu zaoszczedzilem sporo kasy, czasu i nerwow. Z drugiej strony nie tak dawno temu Rogalotti wpadal do mnie zebym mu vaga podlaczyl do czerwonej ;) Zreszta jak ten "projekt", jak to Grzes nazwal zacznie jezdzic to opisze swoje perypetie, moze to byc ciekawe bo jest to jedyny swap 30V do seri bud b4 jaki wyszedl poza planowanie z tego co udalo mi sie trafic w necie i warto rozwiac wiele mitow ludzi ktorzy na ten temat pisali.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13246 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 516, 517, 518, 519, 520, 521, 522 ... 663  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1