DrMaksiu napisał(a):
Slawek A4 napisał(a):
A w tym drugim to przebieg cie troche nie przeraża?
Ten silnik jeszcze napewno drugie tyle zrobi ale trzeba brać pod uwage że to nie disel. Za tą cene ten rocznik nie jest źle ale biorąc pod uwage że oni nic tu za autami nie robią aż się nie posypią to strach pomyśleć jak to jeszcze jeździ na oryginalnym rozrządzie zawieszeniu i innych fabrycznych częściach. (miałem tak u siebie w A4

)
Oczywiście to tylko moja opinia.....

Szukam czegos z mniejszym przebiegiem oczywiscie.Mam A6 V6 i ma w tej chwili ~215 tysiecy mil i smiga bez problemu.MOT przeszllo mi za 1 razem,czystosc spalin trzyma sie w dolnych granicach. Zanim kupie drugie audi to oczywiscie wczesniej sprawdze ksiazke serwisowa.Tylko mam dylemat 1.8T czy 1.9TDI + virus.
Lepiej starsze auto z mniejszym przebiegiem czy nowsze z wiekszym i udokumentowanym tak jak w tym przypadku(wg.wlasciciela)
ksiazke serwisowa mozna zalatwic,wiec wez mechanika ze soba,niech obejzy auto,podepnij vag i tyle w temacie.Co do wersji silnikowej,to sam musisz sobie odpowiedziec,co cie interesuje i czego oczekujesz-my za ciebie tego nie zrobimy

.Nie rozumiem tylko,dlaczego chcesz utopic 5 tys,skoro za 6 miesiecy taki tampon bedzie za 3.5?Czy dlatego,ze chcesz miec rejestracje 53?Uwazam,ze lepiej kupic starsze auto,ktore bylo w rodzinie jakis czas,nie jest zjezdzone i skatowane.Tampona 1.8 z rocznika 98-99 wyjmiesz za 2 tys,z przebiegiem ponizej 100 tys i serwisem.I w sumie,to rozejzyj sie za Avantem-lepiej sie prezentuje.Co do silnika,to juz w/g uznania.Ja poniuchalbym za 2.7 Biturbo,bo tu sie zaczyna watek FUN.A zrobisz,jak uwazasz-bo to bedzie twoj dupowoz.W kazdym razie,zycze powodzenia