.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 10.cze.2025 10:12:31

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: szukam dobrego fachowca od klimy w Warszawie
PostNapisane: 21.mar.2005 13:16:29 
Użytkownik

Witam

Moje B4 TDI wyposażone jest w manualną klimę. Autko kupiłem w listopadzie także była ona prawie nieużywana, jedynie w celu sprawdzenia przy dodatnich temperaturach. Zbliżają się cieplejsze dni, dlatego chciałbym przeglądnąć klimę przed sezonem.
Nie mam żadnego doświadczenia z klimatyzacjami i w tym celu szukam godnego polecenia dobrego fachowca w Warszawie (najlepiej w okolicach Bemowa), który by mi przeglądnął układ, uzupełnił co potrzeba za rozsądne pieniązki. Z ciekawości podjechałem do stacji Autoserv i oni biorą za przegląd, nabicie i odgrzybienie ponad 350zł. Wg mnie to trochę za dużo.

Czy przy sprawdzeniu klimy wymienia się zawsze filtr przeciwpyłkowy??? Ja ten filtr wymieniłem w listopadzie, także nie wiem czy jest potrzeba ponownej wymiany.

Tytuł:
PostNapisane: 21.mar.2005 16:31:51 
Klubowicz

Poszukaj firmy KLIMAT w Ząbkach - drodzy, ale nie fajansiarze - jako pierwsi uruchomili moją klimę i działa do dzisiaj... 350 PLN to nie dużo, pozatym prawdopodobnie u Ciebie jest R12 a z tym dzisiaj ciężko, także nie oszczędzaj - będziesz mógł mieć jedynie większe wydatki, np. kompresor klimy (ja tak miałem jak chciałem tanio nabić...). Zrób to tylko w fachowym serwisie - nigdzie indziej! Jak nie znajdziesz namiarów to daj znać - spiszę z naklejki na samochodzie...

Tytuł:
PostNapisane: 21.mar.2005 17:47:16 
Moderator

hej,
na polczynskiej - po stronie wjadzu od poznania. nie pamietam dokladnego adresu, ale jest to miedzy salonem seat'a a stacja BP.
malutki zaklad - dobrze robi.
sam tam serwisuje.

pzdr.

Tytuł:
PostNapisane: 21.mar.2005 18:33:42 
Użytkownik

350 nie dużo :?: :galy: Tam gdzie ja robie klime (w Międzylesiu), płace 250 za sprawdzenie i nabicie (R12)

Tytuł:
PostNapisane: 21.mar.2005 19:49:06 
Klubowicz

Za nabicie R12?? W takim razie adresik wezmę od Ciebie jak będę potrzebował - na razie działa :D

Tytuł:
PostNapisane: 22.mar.2005 15:14:55 
Użytkownik

na starej górczewskiej wjazd w osiedle na przeciwko osiedla przyjaźń sa naprawde bardzo konkretni ludzie, za sprawdzenie czy jest ok i co trzeba ewentualnie zrobic i czy sie to opłaca nic nie wzieli ode mnie w zeszłym roku. nie pamietam niestety dokładnego adresu ale jak co moge wytłumaczyc jak tam trafic

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 6 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1