.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 09.cze.2025 21:26:06

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: KLIMA w A6 z 95
PostNapisane: 27.mar.2005 20:12:00 
Użytkownik

Jak w tytule mam manualną klimę w a6 z 95 roku. Kupiłem ten samochód w styczniu tego roku i od początku nie działa mi klima.
Wiem, że muszę wybrać się do serwisu to mi sprawdzą ciśnienie czy mam tam wystarczającą ilość gazu ale w między czasie próbowałem sobie sprawdzić ją na krótko tzn. pospinałem kabelki przy czujniku. Do czujnika wchodzą 4 kable, 2 brązowe i dwa kolorowe, no i pospinałem brązowy z kolorowym i 2 brązowy z 2 kolorowym.
Już się ucieszyłem bo sprężarka zaczęła działać , dodatkowy wentylator chłodnicy również ale po chwili sprężarka się odłączyła i tak za każdym razem.
Czy coś z tego można złego o mojej klimie wywnioskować, czy to ubytki gazu czy coś poważniejszego?
Nawiasem mówiąc to klima wygląda na dokładaną w serwisie. Chyba samochód był wyprodukowany bez klimy, którą dorzucono dopiero w serwisie. Swiadczą o tym w dziwny sposób mocowane włączniki klimy i obiegu zamkniętego jak również niezbyt profesjonalnie wysięta dzióra do obiegu zamkniętego i otwory na przewody z gazem w komorze silnika. Poza tym nie mogę dopasować do niej filtra, który się dość ciężko wkłada i wyciąga. Auto sprowadziłem z niemiec i nie wydaje mi się żeby jakiś mechanik u siebie w warsztacie ją doposarzał ale auto jest z 95 roku i może to jest klima jeszcze od 100. Czy to jest możliwe? :(:

Teraz:
małe i zwinne A3 1,9TDI (AHF) 110KM
i parę innych jeżdzidełek

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 27.mar.2005 20:23:56 
Klubowicz

Nie kombinuj sam bo będziesz miał sprężarkę do wymiany (układ do czyszczenia pewnie już masz). Lepiej pojedź do serwisu klimatyzacji (tylko dobrego) i tam szukaj rozwiązania... Powiedz jeszcze o jaki filtr Ci chodzi - przeciwpyłkowy czy gazu klimatyzacji?? Pozatym jak nie masz fotek to niewiele Ci pomogę w kwestii czy klima dokładana czy nie, ale w A100 była taka sama, więc nie sądzę aby to była różnica... Wątek pojawił się dwukrotnie w ciągu ostatnich dni (ten jest trzeci) więc szukaj najpierw a później zadawaj pytania - uniknie to zbędnego bałaganu... To samo tyczy się Twojego poprzedniego posta...

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1