.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 09.cze.2025 21:33:48

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Kontrolka cisnienia
PostNapisane: 28.mar.2005 18:09:20 
Użytkownik

Witam!

Mam cos nie tak z kotrolka cisnienia. Od czasu umycia silnika przez mechanika czasem po deszczu sie skubana wlacza po przekroczeniu 2krpm :/ Cisnienie zostalo od razu zmierzone przy swiecacej sie kontrolce i jest OK. Podobno po odpieciu czujnika powinna od razu gasnac, a u mnie i tak swieci. Czyli chyba cos w zegarach ale co? Jak juz sie wlczy to czasem w czasie jazdy zgasnie na chwile, a czasem swieci bez przerwy. Wczoraj zrobilem 200 km i rankiem przez moment poswiecila. Zgasilem, po polgodziny pojechalem dalej i juz ani na chwile sie nie zaswiecila. Jak w ogole dziala czujnik cisnienia oleju (na filtrze jest 1 stykowy, drugiego w glowicy nie ma jest tylko zaslepka)

Jakie limity :?: W Neostradzie nie ma limitów :D

Tytuł:
PostNapisane: 28.mar.2005 18:17:46 
Użytkownik

Auto: A4 B7 cabrio 2,0 Tfsi quattro. 200KM.
Czujnik ciśnienia daje mase i tyle, jak nie ma cisnienia to na wsóece jest "-", sprawdz dokładnie kabel czu gdzieś zie nie przetarł i nie dotyka do masy.W zegarach nic nie mogło sie zepsuć.

Tytuł:
PostNapisane: 28.mar.2005 22:47:42 
Użytkownik

Mam podobny problem :/
Tylko to bardzo dziwne że masz tylko jeden czujnik!

W moim B4 1.9 TDI mam 2 czujniki: jeden 0.3 bara, drugi 0.9 bara (z tego co wiem w benzynówce nie ma 0.9 bara tylko jest np. 1.5 bara). Pierwszy z nich jest rozwarty jak ma ciśnienie, a drugi zwarty. No i jeszcze w grę wchodzą obroty, bo wskazanie czujnika o wyższym ciśnieniu powinno być brane pod uwagę tylko przy obrotach pow. ~2000 rpm...

U mnie jest tak że czujniki są 100% OK, VAG nic nie wykazał, ciśnienie jest OK, a kontrolka się świeci (aczkolwiek czasami zdarza jej się na chwilę zgasnąć)... Nie mam koncepcji co z tym zrobić bo nie mam schematu do płytki oznaczonej VGO :( Prosze daj znać czy udało Ci się rozwiązać problem.

Pozdrawiam :)

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 3 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1