.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 09.cze.2025 21:36:46

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Nie podłączona wtyczka przy zegarach ... ?
PostNapisane: 29.mar.2005 14:45:55 
Użytkownik

Audi 80 B3 1.8S rok 91.
Witam, pare dni temu odkręciłem deskę z zegarami do wymiany żaróweczek podświetlenia....i z tyłu są podłączone dwa kable z wtyczkami jedna żółta druga niebieska - natomist jest jeszcze jedna CZARNA wtyczka nigdzie nie podłączona z czterema otworami. Ciekaw jestem gdzie się to podłącza bo z tyłu na desce nie ma żadnych bolców gdzie można było by to wetknąc. Może ktoś wie co to jest, czy tak ma być. A i jeszcze jedno w centralnym miejscu deski na samym dole jest cieniutki długi wyświetlacz na którym nic sie nigdy nie wyświetla, może spaliło sie podświetlenie. W tym miejscu u kumpla w Coupe wyświetla się temperatura - chyba na zewnątrz auta. Prosze o sugstie. Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 29.mar.2005 16:11:18 
Użytkownik

mozesz tam miec albo termometr zewnetrzny albo wskaźnik biegu w
automacie - jezeli w ogóle tam cos jest a skoro nie masz innej wtyczki
na zegarach to pewnie nic tam nie masz... termometr ma pięć pinów...

ja miałem jeszcze jedna wtyczke - białą - wtykaną w plecy obrotomierza

Tytuł:
PostNapisane: 29.mar.2005 16:11:21 
Użytkownik

Prostokątny wyświetlacz, to temperaturka. Niestyty montowane to było tylko w niektórych modelach. Na 99% po prostu jego nie masz.
Co do czarnej wtyczki to raczej nie jest ona od zegarów. Do zaegrów dochodza ewentualnie 3 duże prostokątne wtyczki każda innego koloru, a jak ktoś ma kompa to dodatkowa 1 mała 10 pinowa.

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 3 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1