.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 10.cze.2025 06:53:39

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: czy wymiana silentbloka az tyle kosztuje?
PostNapisane: 29.mar.2005 19:27:04 
Użytkownik

Witam!
Mam do wymiany silentblok na tylnym wahaczu w B3. Mechanik stwierdzil, ze wprawdzie silentblok nie jest drogi bo ok. 150zeta, to jest przy wymianie kupe roboty i robocizna mnie wyniesie 250 zl (podobno trzeba sciagac cala tylna belke wraz z przewodami hamulcowymi. Czy ktos wymienial taki silentblok i czy naprawde tyle to kosztuje?

serdecznosci

Tytuł:
PostNapisane: 29.mar.2005 20:32:33 
Użytkownik

ostatnio zmienialem to u siebie do mnie kosztowaly 15 zeta/szt a za wymiane dalem 100 i to tylko dlatego ze jakis pajac wczesniej pospawal srube od belki i trza bylo wycinac poszukaj mechanika ktory ma taki przyrzad do wciskania tego na aucie napewno cie duzo nie skasuje bo to tylko odkrecic srube wybic stare i wcisnac nowe a jesli niema sie sprzetu to wtedy trzeba cala belke wyciagac pozdro :D

Tytuł: Re: czy wymiana silentbloka az tyle kosztuje?
PostNapisane: 29.mar.2005 20:34:01 
Użytkownik

Birko napisał(a):
Witam!
Mam do wymiany silentblok na tylnym wahaczu w B3. Mechanik stwierdzil, ze wprawdzie silentblok nie jest drogi bo ok. 150zeta, to jest przy wymianie kupe roboty i robocizna mnie wyniesie 250 zl (podobno trzeba sciagac cala tylna belke wraz z przewodami hamulcowymi. Czy ktos wymienial taki silentblok i czy naprawde tyle to kosztuje?

serdecznosci

jesli muis zdjemować belkę to chyba rzeczywiście trochę porzy tym roboty jest. Mój ojciec ostatnio w Lagunie 2 wymieniual i też cała belkę rozbierali, ale póxniej pytałem znajomego który robi prasy do wyciskania sworzni w wahaczach i mówił, że trzeba było podjechać do jakiegoś zakładu, który m przenośną prasę to by to na samochodzie zrobili - a więc jest to możliwe.

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 29.mar.2005 22:15:30 
Użytkownik

nie trzeba wywalać belki tylko ją opuścić odkręcasz amor na dole. srubę tulei.oraz cięgno korektora siły chamowania albo cały korektor ale nie odpinasz przewodów chamulcowych jak tuleja wygiełdana to srodek wyciśniesz ściskiem stolarskim albo wytniesz nożem atuleję zewnętrzną nacinasz nożówką -brzeszczotem potem mały przecinaczek i sama wypada czyścisz gniazdo i wciskasz nową tuleje ok 2 godz roboty z przerwą na piwo

Tytuł:
PostNapisane: 30.mar.2005 05:55:30 
Użytkownik

wielkie dzieki koledzy! macie u mnie duuuze piwo!

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 5 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1