.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 10.cze.2025 23:35:10

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: jak zdjąc uchwyt do otwierania drzwi w B4
PostNapisane: 29.mar.2005 21:23:43 
Użytkownik

WITAM!
Mam pytanie czy aby dostać się do panelu z przyciskami do sterowania szybami i lusterkami w drzwiach kierowcy w B4 muszę zdjąc całą tapicerkę.
O zdejmowanu tapicerki już sobie poczytałem ale wydaje mi się, że do panelu powinien być prostszy dostęp ale sam sobie nie radzę.
W uchwycie wylukałem dwa otwory jeden od spodu -pod panelem a drugi z przodu uchwytu czy tam są jakies sruby - jak majgrałem śrubokrętem to nic nie wymajgrałem.

Tytuł:
PostNapisane: 29.mar.2005 21:52:08 
Użytkownik

:) W otworach masz śruby pod kluczyk imbusowy , sześciokąt,chyba 3 i jak je wykręcisz odejdzie uchwyt. Next : wykręć uchwyty w których obracają się gimbusy ichyba są jeszcze jakieś widoczne śruby do wykręcenia.Wykręć śrubki z przodu okna i u góry zamka .Jeśli potrzebujesz to możesz wtedy zdjąć całą osłonę drzwi przesuwając ją do góry na 3,4 cm by uwolnić haczyki z mocowań , otworów w drzwiach . uważaj rób delikatnie bo to plastiki .Powodzenia :peace: Daj znać jak poszło bo to już akurat przerobiłem :D

Tytuł:
PostNapisane: 29.mar.2005 22:04:55 
Użytkownik

Dzięki Heniek 01 za pomoc!
Trochę zmartwiłeś mnie bo próbowałem majgrać w tych otworach też imbusem (znalazłem taki w schowku - samochód mam od grudnia) i nic nie wymacałem.
Generalnie próbuję zdjąć ten uchwyt bo jakiś magik grzebał przy nim i jest źle spasowany - myślę, że mam przekładane drzwi bo numery szyb się nie zgadzają i lusterko też jest źle spasowane. Lusterko będę poprawiał później najpierw chcę powalczyć z uchwytem.

Tytuł:
PostNapisane: 30.mar.2005 08:45:33 
Użytkownik

z tymi imbusami to portażka. Jak masz farta to odkręcisz raz dwa, a jak nie to pół dnia bedziesz sie babrał.

Tytuł:
PostNapisane: 30.mar.2005 19:07:48 
Użytkownik

Dzięki Wam za wskazówki, cierpliwie majgrałem kluczem aż odkręciłem uchwyt. Niestety muszę poszukać na szrocie w lepszym stanie. Aktualnie rozebrałem przycisk od szyby żeby wymienić diodę tak że jeszcze trochę i wszystko będzie jak nowe ;-) .

Tytuł:
PostNapisane: 30.mar.2005 19:33:26 
Użytkownik

Dzięki Wam za wskazówki, cierpliwie majgrałem kluczem aż odkręciłem uchwyt. Niestety muszę poszukać na szrocie w lepszym stanie. Aktualnie rozebrałem przycisk od szyby żeby wymienić diodę tak że jeszcze trochę i wszystko będzie jak nowe ;-) .

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 6 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1