.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 10.cze.2025 06:41:35

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: wymiana ekranu komputera w a4 '98?
PostNapisane: 08.kwi.2005 06:43:45 
Użytkownik

Moj ekranik ktory siedzi miedzy zegarami na desce rozdzielczej (pokazuje temperature, spalanie, pozostala ilosc km, etc) ma pewien feler - poki samochod (ekran?) jest zimny, dziala bardzo dobrze, po jakims czasie jazdy obraz zaczyna sie nieco rozostrzac tudziez znikac od brzegow w kierunku srodka ekranu. Nie jest to jakos specjalnie uciazliwe - istotne rzeczy nadal widac, ale znika np. symbol gwiazdki czy stopni celcjusza.
Pytanie czy wymiana ekranu cos zmieni, a jesli tak, to skad (i za ile) taki ekran zdobyc?

Przy okazji, czy jest jakas mozliwosc podswietlenia deski rozdzielczej na bialo?
Tak aby wskazowki pozostaly czerwone, ale cyfry na tarczach swiecily bialym swiatlem? Wszystko w czerwieni ma pewien urok, nie powiem, ale... :"P

Tytuł:
PostNapisane: 08.kwi.2005 12:33:45 
Klubowicz

zmien licznik na nowszy po 2000 roku z zegarkiem cyfrowym - bedziesz mial takie podswietlenie jakie chcesz i sprawnego FISa.
musisz tylko pozmieniac kilka pinow w zlaczach przy liczniku.

było:
Q7 4M 3,0 TFSI
SQ5 Plus
A7 C7 3,0 biTDI
A6 C7 3,0 biTDI
S4 B8 3,0 TFSI
V8 D11 4,2
A4 B6 1,8T q
S8 D2 4,2
S6 C4 4,2
A6 C4 2,5 TDI q
S6 C4 2,2T
A6 C4 2,5 TDI q
A80 B4 1,9 TDI

Tytuł: Re: wymiana ekranu komputera w a4 '98?
PostNapisane: 08.kwi.2005 12:45:21 
Użytkownik

Kwieto napisał(a):
Moj ekranik ktory siedzi miedzy zegarami na desce rozdzielczej (pokazuje temperature, spalanie, pozostala ilosc km, etc) ma pewien feler - poki samochod (ekran?) jest zimny, dziala bardzo dobrze, po jakims czasie jazdy obraz zaczyna sie nieco rozostrzac tudziez znikac od brzegow w kierunku srodka ekranu. Nie jest to jakos specjalnie uciazliwe - istotne rzeczy nadal widac, ale znika np. symbol gwiazdki czy stopni celcjusza.
Pytanie czy wymiana ekranu cos zmieni, a jesli tak, to skad (i za ile) taki ekran zdobyc?

Było już kiedyś o tym - wiem, bo sam pisałem ten post :) Z tego co się dowiedziałem (u mnie są dokładnie te same objawy co u Ciebie, tylko ja mam jeszcze małą navi i jest to bardziej upierdliwe) to jest wina tzw zimnych lutów. Ekranik sam nei występuje jako część zamienna więc musisz wymieniać całe zegary. Pytałem swojego elektryka czy gdybym zdobył drugie zegray cocby od benzyny to podjąłby się przelutowania samego ekranika, ale mówi, że duzo roboty i gra niewarta świeczki, bo za dużo rzeczy może pójść "nie tak". W ASO za nowe zegary zaśpiweali 1300 zł + musiz u nich zostawić w rozliczneiu swoje stare. Aha i problem najważniejszy - przy wymianie zegraów musisz jechać do ASO, bo w naszych samochodach immobilise siedzi w zegarach, a więc muszą Ci to później zgrać żeby Ci samochód odpalił ;) Ja sprawę olałem, bo koszty trochę duże, ale denerwujące to to jest - nie można powiedzieć.

Obrazek

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 3 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1