.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 29.kwi.2025 09:55:35

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 28 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 09.maja.2009 06:28:54 
Użytkownik

sebolec napisał(a):
grim napisał(a):
chce do tego gwint[/b]... gdzie tył jest o 45mm obniżony a przód od 30 do 60... i chce żeby w miarę a może nawet tak samo to wyglądało jak na zdjęciu wyżej...

Jesteś pewien, że zdajesz sobie sprawę z różnicy pomiędzy zawieszeniem regulowanym, popularnie zwanym gwintem, a krótszymi sprężynami?

Gwint.

Zestaw o stałej wartości obniżenia.

To co piszesz:
grim napisał(a):
tył jest o 45mm obniżony a przód od 30 do 60

to już w ogóle jest jakaś herezja. ;)

Czemu herezja ?

Tytuł: Re: boże ratuj...
PostNapisane: 09.maja.2009 07:34:28 
Użytkownik

raptor90 napisał(a):
Kolego GRIM jeżeli uważasz że to wygląda dobrze http://audiwheels.kjella.net/pages/image/imagepage154.html to nie chce wiedzieć jak twoje audi wygląda teraz.

Więc tak :D Wywaliłem nagłośnienei BOSE i wsadziłem radio cd mp3 dvd Grundinga podłączyłem to do wzmacniacza SONY :P i wywaliłem stare głośniki i zastąpiłem je Infinity... oczywiście też wsadziłem dwa SUBY do bagażnika firmy Sony...

Co do wyglądu to: Przyciemniłem szyby folią z atestem :P Dołożyłem na bagażnik Lotkę żeby było lepsze dociskanie na zakrętach :P Teraz mam felgi 18 bez rantu i wyglądają zajebiście ale pragnę zmiany... Na super pier... fele! najlepiej 22" bo im większe tym lepiej A8 wygląda... może to przez to że się wybieram na MONSTER JAM...

...Bóg ci w niczym nie pomoże!

Proponujesz mi felgi za 7000zł a sam pewnie kupiłeś używki za "grosze"...

...Co do mojej całej wypowiedzi to jeden wielki żart :) bo pewnie niektórzy wzieli by to poważnie...

Moje Audi A8 wygląda aktualnie tak:
Obrazek

A ja sam przystałem na takim wyglądzie ;)
Obrazek

I tak w ogóle to tematem jest: Że się nie znam i że coś mi się spodobało a nie wiem co i jak...

Co do tego przy czym przystałem... Ktoś chce sprzedać takie fele... 20" tyle że ET 35 no i rant różny... z tego co pamiętam to chyba przód 8,5 a tył 10... A na fotce z Audiwheels to chyba rant z przodu jak i z tyłu taki sam... Więc raczej poczekam i będę czekał na inną okazje...

Tytuł:
PostNapisane: 09.maja.2009 08:23:44 
Klubowicz

grim napisał(a):
sebolec napisał(a):
grim napisał(a):

Czemu herezja ?

Bo mniejsza wartość obniżenia przodu niż tyłu wygląda głupio i jest zaprzeczeniem absolutnie wszystkiego z właściwościami jezdnymi włącznie.

Co do obniżenia:
1) Kupujesz zestaw 30/30, np. Koni, i cieszysz się jazdą i wyglądem.
2) Kupujesz zestaw 60/40, pełno tego na rynku, i omijasz każdą dziurę, a przez spowalniacze przejeżdżasz ze łzami w oczach.
3) Kupujesz gwint i obniżasz samochód o 8-10 cm, tak jak na zdjęciu z pierwszego postu, jeździsz tylko w niedzielę.
4) Kupujesz same sprężyny i zostawiasz seryjne amortyzatory, jakoś to wygląda, ale nie jedzie jak powinno.

A2 1.4

Tytuł:
PostNapisane: 09.maja.2009 09:33:56 
Użytkownik

grim napisał(a):
sebolec napisał(a):
grim napisał(a):
sebolec napisał(a):
grim napisał(a):

Czemu herezja ?

Bo mniejsza wartość obniżenia przodu niż tyłu wygląda głupio i jest zaprzeczeniem absolutnie wszystkiego z właściwościami jezdnymi włącznie.

Co do obniżenia:
1) Kupujesz zestaw 30/30, np. Koni, i cieszysz się jazdą i wyglądem.
2) Kupujesz zestaw 60/40, pełno tego na rynku, i omijasz każdą dziurę, a przez spowalniacze przejeżdżasz ze łzami w oczach.
3) Kupujesz gwint i obniżasz samochód o 8-10 cm, tak jak na zdjęciu z pierwszego postu, jeździsz tylko w niedzielę.
4) Kupujesz same sprężyny i zostawiasz seryjne amortyzatory, jakoś to wygląda, ale nie jedzie jak powinno.

No i już jakaś konkretna odpowiedź... :) Po prostu miałem okazje kupić gwint KW v1... za okazyjną cene z firmy tuningowej... A się zastanawiałem nad tym bo i tak musze wymienić amortyzatory i całą reszte... pytałem się ile za amorki Bilstein B6 sport... + sprężyny... Amorki wyszły cos koło 2500 ? a sprężyny powiedziano że Eibach Pro Kit 1 za 1500zł oO... Nie chcę kupować szitu... tylko coś dobrego... i tyle... :)

Co do felg... w jednej swojej wypowiedzi napisałem cyt: "to ze jestem ze sląska nie znaczy że lubię szerokie dupy" Chcę po prostu felgi z szerokim rantem... ale też bez przesady... nie znam się na tych wszystkich rozmiarówkach... jestem skłonny nawet kupić jakieś nowe felgi... Ale wydawanie jak dla mnie "kupy" kasy na coś z czego nie będę zadowolony mi się nie widzi... Tego chcę się poradzić i czekogolwiek dowiedzieć na ten temat...

Z nowych felg znalazłem RIAL NOGARO 8x19" ET 30 lub 40 i za komplet dałbym 3500zł... Tyle nie wiem jak to by wyglądało na A8... są podobne trochę do tych...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Przepraszam za zdjęcie BMW :P hehe

Tytuł:
PostNapisane: 09.maja.2009 09:59:57 
Klubowicz

Koni robi teraz tanie zestawy 30/30 STR.T. Cena jest więcej niż atrakcyjna, sprawdź u lokalnego dystrybutora. Do tego felgi 19-calowe i będzie ładnie. Mocniejsze obniżenie w długim a8 to będzie horror. ;)

A2 1.4

Tytuł:
PostNapisane: 09.maja.2009 15:35:02 
Użytkownik

Grim no to chce Ci powiedzieć że twoja A8 teraz wygląda 100x lepiej niż miała by stać na tych felach http://audiwheels.kjella.net/pages/image/imagepage154.html

Twój furak wygląda teraz dobrze i zakładanie takich felg co w powyższym linku by rozwaliło cały wygląd, uwierz.

Co do moich felg to nie dawałem aż takich groszy ale to nie o to chodzi kto za ile kupi felgi bo o to tylko raperzy w USA się martiwą tylko chodzi o wygląd samochodu a jak da się uzyskać super wygląd niskim nakładem środków pieniężnych to chyba dobrze co nie ?

Wiesz nie proponuje Ci nie wiadomo jak drogich felg, 20' po tyle chodzą więc nie ma co się bulwersować. Po drugie to są felgi nowe z allegro ale można kupić także używane o wiele taniej w dobrym stanie.

Btw kiedyś miałem bardzo podobne felgi do twoich :)

Tytuł:
PostNapisane: 09.maja.2009 15:42:38 
Użytkownik

raptor90 napisał(a):
Grim no to chce Ci powiedzieć że twoja A8 teraz wygląda 100x lepiej niż miała by stać na tych felach http://audiwheels.kjella.net/pages/image/imagepage154.html

Twój furak wygląda teraz dobrze i zakładanie takich felg co w powyższym linku by rozwaliło cały wygląd, uwierz.

Co do moich felg to nie dawałem aż takich groszy ale to nie o to chodzi kto za ile kupi felgi bo o to tylko raperzy w USA się martiwą tylko chodzi o wygląd samochodu a jak da się uzyskać super wygląd niskim nakładem środków pieniężnych to chyba dobrze co nie ?

Wiesz nie proponuje Ci nie wiadomo jak drogich felg, 20' po tyle chodzą więc nie ma co się bulwersować. Po drugie to są felgi nowe z allegro ale można kupić także używane o wiele taniej w dobrym stanie.

Btw kiedyś miałem bardzo podobne felgi do twoich :)

Po prostu dokonałeś gwałtu na mojej A8... hehe :) A co do gustu... każdy ma swój... jedni chcą wsadzać wielkie felgi... bo takie im się podobają... inni zaś wolą co innego...

Jakie są moje gusta sam widziałeś w ostatnich fotkach... Będę szukać czegoś konkretnego... bo teraz w miarę wiem czego mam szukać... :) O tym był ten temat... nie miałem zielonego pojęcia ze strony technicznej... i tyle...

Tytuł:
PostNapisane: 09.maja.2009 15:52:34 
Użytkownik

hehe peace :)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 28 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1