w zeszłym roku też mi się panewka przekręciła, koszt naprawy wyniósł mnie 2700 (przy wyciągniętym silniku okazało się że tarcze sprzęgłowe już się kończą i trzeba było wymienić),
Koszty u mnie:
1) szlif wału, i panewki / 420 PLN
2) poduszki silnika (obie były zerwane wymiana przy okazji) / 300 pln
3) uszczelka głowicy 90
4) regeneracja sprzęgła , szlif docisku i koła zamachowego 160 pln
5) tarcza sprzęgła /190
6) łożysko oporowe sprzęgła /58
7) uszczelki, opaski, zimering na wał, filtr oleju, powietrza, olej, płyn chłodniczy, olej do skrzyni bo brakowało, pasek rozrządu, rolka dociskowa do rozrządu, króciec plastikowy przy kolektorze i inne drobne części / 550 pln
robocizna / 1000 PLN
w sumie remoncik kosztował mnie okolo 2700.
uwagi:
autko jeździ OK, ale wg mnie silnik jest głośniejszy, spalanie jest to samo, autko ma te same osiągi (tak mi się wydaje), mam od roku problem z wyregulowaniem go aby chodził zarówno na benzynie jak i na gazie, podobno zapieczone wtryski, nie wiem, szukam na podmiane
panewka przekręciła mi się prawdopodobnie dlatego że wcześniej przegrzałem silnik po urwaniu chłodnicy (nie zauważyłem że mi płyn uciekł / ale to inna historia)
Podsumowując, teraz zastanawiałbym się nad wymianą silnika, bo po takim remoncie (mój przynajmniej) nie chodzi tak jak powinien (czytaj przed remontem), ale prawdopodobnie przyczyną jest jego przegrzanie.
powodzenia w remoncie/wymianie, opisz jak się skończy twoja historia
pozdrawiam
ps.
mój silnik to 2,0 w C4
_________________ AUDI 100 C4 AAD, 2,0 + GAZ - //XII.2001 - VIII.2010 AUDI A6 C4 - 2,6 V6 //IX.2007 - II.2015 AUDI A6 C6 3,0 tdi ASB - IX.2014 - VIII.2019
|