.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 18.cze.2025 11:38:13

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: klimatronic - jakie ciśnienie?
PostNapisane: 24.maja.2005 19:18:30 
Użytkownik

jw

jakie powinno być ciśnienie z kompresora po nabiciu klimy przy podłączeniu do np"tronic'a"?

u mnie pokazało na wskażniku HP - wartość 6 i rzekomo mam kompresor do wymiany? za słabo dmucha. ciśnienie rzekomo powinno byc w okolicahc 10-15?
nie chciałbym wydać 600zł (oczywiście wdzieczny za info gdzie mozna kupić taniej WAWA i okolice - nr części 8D0 260 805 F) za kompresor żeby okazało sie, że to jednak nie kompresor:(

wielkie dzięki za porady i info!

Tytuł:
PostNapisane: 24.maja.2005 19:54:27 
Użytkownik

Auto: A4 B7 cabrio 2,0 Tfsi quattro. 200KM.
W zasadzie nie trzeba Cię i niczym informować ,ktos Ci dokladnie naświetlił cała sytuacje, popytaj o temat regeneracji spręzarki, bo wyglada jak by pracowała na małym cisnieniu i sie delikatnie przytarła.+

Tytuł:
PostNapisane: 27.maja.2005 18:01:18 
Użytkownik

za regeneracje + wymianę usłyszałem ok 1000 - 1200 zł :(: :!:
wysyłają kompresor do poznania i w sumie 3 dni bez samochodu...a no to mnie nie stać :P, sama wymiana 250 zł, ale mój kolega może to duuuuzo taniej wymienić w wolnej chwili ;-)
jak widzę pozostaje kwestia zakupu kompresora.

ponawiam pytanie gdzie dostać kompresor Wawa - okolice?
z ogłoszeń nie mają, allegro nie było.

Tytuł:
PostNapisane: 27.maja.2005 21:04:39 
Klubowicz

Kolego! Na cybernetyki bodajże 19 (lub 17) robią takie rzeczy, tzn. regenerują sprężaki (firma EUROKLIMA czy coś takiego). Pozatym na czas regeneracji można założyć krótki pasek od auta bez klmy i nie musi wtedy stać na warsztacie... Kolejna sprawa to taka, że jeśli padł ci kompresorek to lepiej wyczyścić układ i dopiero zająć się ponownym nabiciem, także musisz jeszcze kupić osuszacz... Jak się odezwiesz do mnie na PW to postaram się znaleźć te adresy i telefony bo już przez to przechodziłem...

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 4 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1