.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 24.maja.2025 07:57:13

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: [A4 B6] Wymiana foteli przednich i tylnej kanapy
PostNapisane: 03.paź.2012 08:46:26 
Użytkownik

Auto: Audi A4 B6
Witam serdecznie,
Drodzy państwo mam drobne pytanie co prawda mało techniczne ale zastanawia mnie bardzo. Mam w posiadaniu Audi A4 B6 w sedanie który wyposażony jest w tapicerkę standardową welurową. Oglądając różne modele w internecie spodobała mi się tapicerka do tego modelu Audi w modelu Alcantara, prawdę mówiąc w dowolnej wersji kolorystycznej. Zastanawiam się nad zakupem całych foteli i kanapy w tapicerce Alcantara. A moje pytanie brzmi, czy jedynym wyjściem zastosowania u siebie w aucie takiej tapicerki jest po prostu wymiana całości czyli foteli i kanapy na nowe obite w alcantare, czy można zmienić samą powłokę? I jeszcze jedno pytanie, czy gdyby nie udało mi się znaleźć do Audi A4 B6, to czy pasowały by do niej fotele z modelu B7? Jest zasadnicza różnica w dostępności i dlatego nie daje mi to spokoju. Bardzo proszę i jednocześnie dziękuję za każdą odpowiedź.
Z pozdrowieniami - Łukasz

Tytuł: Re: [A4 B6] Wymiana foteli przednich i tylnej kanapy
PostNapisane: 03.paź.2012 10:37:14 
Użytkownik

soleil de nuit napisał(a):
Witam serdecznie,
Drodzy państwo mam drobne pytanie co prawda mało techniczne ale zastanawia mnie bardzo. Mam w posiadaniu Audi A4 B6 w sedanie który wyposażony jest w tapicerkę standardową welurową. Oglądając różne modele w internecie spodobała mi się tapicerka do tego modelu Audi w modelu Alcantara, prawdę mówiąc w dowolnej wersji kolorystycznej. Zastanawiam się nad zakupem całych foteli i kanapy w tapicerce Alcantara. A moje pytanie brzmi, czy jedynym wyjściem zastosowania u siebie w aucie takiej tapicerki jest po prostu wymiana całości czyli foteli i kanapy na nowe obite w alcantare, czy można zmienić samą powłokę? I jeszcze jedno pytanie, czy gdyby nie udało mi się znaleźć do Audi A4 B6, to czy pasowały by do niej fotele z modelu B7? Jest zasadnicza różnica w dostępności i dlatego nie daje mi to spokoju. Bardzo proszę i jednocześnie dziękuję za każdą odpowiedź.
Z pozdrowieniami - Łukasz

Od B7 sedana będą pasować.
Od B6 będą pasować też tylko od sedana.
Wymiana obić zamiast kompletnych foteli, to tak jakbyś miał pójść do sklepu który jest 100 metrów w lewo, a ty byś poszedł w prawo i żeby zaoszczędzić te 100 metrów zrobiłbyś 39900 (na równiku oczywiście).
Kupa więcej roboty, nie mówiąc o tym, że materiał może się już tak samo nie ułożyć, na bokach foteli szwy muszą być odpowiednie (airbag)
Jak będziesz szukał kubełków kupuj co najmniej z pompowanymi lędźwiami

Tytuł: Re: [A4 B6] Wymiana foteli przednich i tylnej kanapy
PostNapisane: 03.paź.2012 10:53:14 
Użytkownik

Auto: Audi A4 B6
Okej zrozumiałem, czyli można zapomnieć o obszywaniu po to droga kręta i daleka rozumiem. Dzięki właściwie to chyba się pokuszę o te od B7 bo w wersji S-line są już kubełki no i alcantara prezentuje się wspaniale. Dziękuję za informacje

Strefa czasowa: UTC + 1