.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 21.maja.2025 07:05:05

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: Audi A3 2002 Problem z modułem komfortu
PostNapisane: 13.gru.2012 22:44:03 
Użytkownik

Jako że o mój pierwszy post to witam wszystkich.

Przejdę do tematu który mnie nurtuje. Tydzień temu stałem się posiadaczem Audi A3 2002 rocznik 1.8 benzyna, początkowo wszystko było ok. Jednak dzisiaj zauważyłem że nie mruga mi dioda od alarmu, poza tym po przekręceniu kluczyka nie migają mi kierunkowskazy odpowiadające za załączenie alarmu oraz nie gaśnie mi oświetlenie wnętrza po odpaleniu auta.

Z tego co czytałem trzeba by samochód sprawdzić vagiem pod względem błędów z module komfortu, tylko pytanie jakie ustawienia wprowadzić aby wszystko wróciło do normy. Czy to może spierniczyło się coś więcej niż tylko błędy w module ?

Pozdrawiam

edit.

Dzisiaj przyjrzałem się temu bliżej, mam następującą sytuację. Jeżeli otwieram sobie bagażnik z kluczyka to zamykają mi się drzwi kierowcy jak i pasażera ( posiadam wersję 3 drzwiową ). Natomiast gdy zamykam bagażnik to otwierają mi się drzwi. Wydaję mi się że coś jest nie halo. Czy bagażnik powinien się otwierać wraz z otwarciem drzwi (zapewne tak, lecz kto pyta nie błądzi).

Ogólnie to klapa bagażnika nie reaguje na pompkę centralnego a słychać że coś tam z tyłu burczy sobie, tyle że nie ma żadnego efektu.

I teraz pytanie czy uszkodziła się pompka od klapy bagażnika czy poprostu tak jest że centralny w tym modelu auta nie otwiera bagażnika ??

Z góry dziękuję za porady
pozdrawiam

Tytuł: Re: Audi A3 2002 Problem z modułem komfortu
PostNapisane: 15.gru.2012 20:47:22 
Użytkownik

Auto: Audi A6 4B 2,5l V6 AYM
Sprubuj może na nowo pilota zaprogramować do twojego auta, nie raz jest tak, że jak wciskasz w dalszej odległości od auta przyciski to potrafi się rozprogramować.
Sprubój tego:
http://images28.fotosik.pl/191/c38e308efd0c47e0.jpg
http://images28.fotosik.pl/191/8224187808428707.jpg

Pozdro. Daj znać czy się udało

Tytuł: Re: Audi A3 2002 Problem z modułem komfortu
PostNapisane: 15.gru.2012 22:13:03 
Użytkownik

Problem jest w tym że nie mam pilota, mogę otwierać i zamykać jedynie z kluczyka :(

Strefa czasowa: UTC + 1