.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 22.maja.2025 19:11:14

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: [100 c4 2.8 aah]-domykanie szyb
PostNapisane: 17.gru.2012 10:00:25 
Użytkownik

witajcie koledzy:)
pisze do Was z takim zapytaniem,poniewaz posiadam alarm z centralnym zamkiem ale nie dziala mi domykanie szyb zpilota,jest to alarm firmy tytan raczej napweno zakladany u nas w polsce i chcialbym to zrobic zeby szybki zamykaly sie z pilocika:).z kluczyka normalnie jak przekrece to fajnie sie zamykaja a na pilocik nie.wiem,ze temat byl poruszany ale poniewaz z elektromechaniki laik jestem to chcialem zeby mi ktos wytlumaczyl w prostych zolnierskich slowach co zrobic,co kupic zeby to dzialalo:).z gory dziekuje za wszelkie wskazowki;)

Tytuł: Re: [100 c4 2.8 aah]-domykanie szyb
PostNapisane: 20.gru.2012 15:46:28 
Użytkownik

witajcie koledzy:)
gdzies wyczytalem,ze jak auto posiada ow modul komfortu czyli konkretnie domykanie szyb z kluczyka wystarczy wpiac kabel z wtyczki pod nogami kierowcy od lewej strony do sterowania szybami i tu moje pytania..
czy faktycznie tak mozna zrobic i czym to jest uzaleznione oraz ktora wtyczka i w jaki kabel od sterowania jak rozumie szyby kierowcy??

Tytuł: Re: [100 c4 2.8 aah]-domykanie szyb
PostNapisane: 02.sty.2013 09:27:45 
Użytkownik

witam ponownie,niestety nigdzie nie znalazlem interesujacych mnie informacji..choc nie do konca,bo ogladalem ostatnio u znajomego w audi a4 b5 jak ma podlaczone to domykanie szub..u niego z brazowej wtyczki znajdujacej sie wlasnie z lewej strony obok nog kierowcy ma poprowadzone 3 kable..dwa razem z kabla brazowego z szarym paskiem i jeden bialy z szarym paskiem..problem polega na tym,ze owe kable ma wpiete do centralki alarmu jak zrozumialem ktory znajduje sie pod kierownica,a ze wzgledow na troche roboty no i to ze konczyl prace nie chcialo nam sie tego rozbieraz..i czy kktos wie do czego wpiac te kable dokladnie lub posiada jakis schemat tej czesci instalacji,centralnego alarmu czy ccos:P

Strefa czasowa: UTC + 1