.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 21.maja.2025 07:15:39

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: [S8 D2] MATA AIRBAG BŁĄD
PostNapisane: 12.sty.2013 00:31:19 
Użytkownik

wyskoczyla mi kontrolka airbag... po podlaczeniu pokazal sie blad zlej wagi pasazera tylnej kanapy.
czyli najprawdopodobniej co z mata. szukalem uzywki ale nigdzie nie ma. do salonu nawet nie dzwonilem bo to chyba nie ma sensu.
czytalem troche i mozna zastapic mate emulatorem. tylko pojawia sie pytanie czy to jest bezpieczne. rozumiem ze poduski i tak odpala chodz nikt nie bedzie tam siedzial. ale czy taki emulator nie spowoduje saloodpalenia sie poduszek???
dostalem tez podpowiedz ze z programu mozna to zrobic?? tylko nie wiem o co dokladnie chodzi. moze ktos z was bedzie wiedzial...
a moze da sie jakos podreperowac ta mate...
jak ktos mial taki problem lub orientuje sie to prosze o pomoc. chcialbym mniej wiecej wiedziec co i jak zanim sie za to zabiore.

Tytuł: Re: [S8 D2] MATA AIRBAG BŁĄD
PostNapisane: 12.sty.2013 21:39:53 
Użytkownik

Auto: S8 D2 MTM Optikpaket Schwarz
http://www.a8team.pl/a8-d2-emulator-czu ... vt2952.htm

PostNapisane: 14.sty.2013 16:42:10 
Użytkownik

a ktos slyszal ze mozna w jakis sposob zrobic to z programu??? wylaczyc ta mate???

PostNapisane: 16.sty.2013 20:38:32 
Użytkownik

podzwonilem troche po elektrykach... ciezko znalezc jakis solidny zaklad... bo wymienic mate na nowa to kazdy potrafi. ale udalo mi sie zlokalizowac elektryka ktory robil juz takie rzeczy. zostawilem. i u mnie wystarczylo podpiac diode przed kostka. ale on twierdzil cos z kostka jest nie tak. ze mata dziala prawidlowo. i teraz dzieki tej diodzie zczytuje ze nikogo nie ma na macie omijajac kostke. ale twierdzil ze jak ktos usiadzie to mata bedzie normalnie dzialac. tyle co zrozumialem. moglem cos pokrecic :D w kazdym badzierazie kontrolka airbag nie zapala sie. samo wykasowanie bledu wczesniej nic nie dawalo. probowalem 2 razy.

Strefa czasowa: UTC + 1