Witajcie
Moje A6 idzie na sprzedaż, ale przed tych chciałem usunąć pewną wadę. Otóż od dłuższego czasu jeździłem z błędem
01222.

VAG wskazywał na śmierć czujnika. Postanowiłem się dzisiaj za to zabrać. Rozebrałem wszystko co trzeba było. Moim oczom ukazał się czerwony czujnik zderzeniowy z majstrowaną wtyczką. Zakupiłem nową wtyczkę, ale VAG nadal pokazuje, że czujnik jest martwy. Więc lecę do znajomego kupuję inny czujnik zderzeniowy taki czarny. Składam wszystko a VAG nadal krzyczy, ale teraz pokazuje taka wartość:

Poradźcie co w tym przypadku mogę zrobić bo opadają mi już ręce a nie chcę komuś wcisnąć bubla. Czy jest to prawdą, że po każdej wymianie czujnika zderzeniowego trzeba adaptować moduł sterowania poduszkami powietrznymi?.
---------------------------------------------------------
U siebie w audi mam te oba czujniki czerwone i patrząc po nr są od golfa IV a teraz kupiłem taki jaki powinien być w A6. Numer sterownika odczytany z VAGa jaki u mnie siedzi to 1J0 909 605 A a numer tego padniętego czerwonego to J0909606D. Czy prawdą jest to, że do konkretnego modułu sterowania poduszkami musi być konkretny sensor?.