W mojej skarbonce mam Audi Navigation Plus DX (RNS-D), jak na zdjęciu.
Parę dni temu jechałem z ojcem dłuższą trasę (200km), akurat był mecz. Mnie piłka nożna nie kręci, ale ojciec był ciekawy wyniku. Teoretycznie po zdjęciu blokady ukrycia wyświetlana obrazu po przekroczeniu 5km/h mógłby obejrzeć mecz, gdy ja prowadziłem. Problemy z zasięgiem i dostępność sygnału analogowego pomijam.
Poszukałem w necie. Polecanym sposobem na zdjęcie blokady w RNS-D jest odłączenie (przecięcie) kabla GALA, czy to jedyne rozwiązanie? Czy nie da się za pomocą VAGa podnieść wartość graniczną z 5km/h na 200km/h?
_________________ Skoda Yeti CDAA 1.8T manual 4x4, '10, Rosso Brunello - "Wisieńka" Renault Megane Scenic 2.0 + LPG - "Popierdułka", krótki epizod Audi A6 C5 Allroad ARE 2.7BT automat + LPG BRC, '01, Highland Green - "Zielona Skarbonka" - sprzedane Audi A6 C4 ACK 2.8 manual avant quattro + LPG BRC, '97, Europa Blue Mica - "Kaprys" - sprzedane Audi A6 C4 ACK 2.8 manual avant, '96, Ming Blue Mica - "Smoczek" - rozbite, sprzedane
A po co jak i tak już praktycznie tylko mpeg4 lata w powietrzu, a ten tuner tego nie czyta
1. W "Polsce B" jeszcze lata w powietrzu mpeg4, ale to mało ważne. 2. Planuję wsadzić tuner cyfrowy, na YT znalazłem kilka filmików z podłączeniem tunera DVB-T z działającą obsługą przyciskami RNS-D. Grubszy temat, nie był podany model urządzenia, ludki z allegro też nie zawsze są w stanie odpowiedzieć czy będzie kompatybilny z RNS-D.
_________________ Skoda Yeti CDAA 1.8T manual 4x4, '10, Rosso Brunello - "Wisieńka" Renault Megane Scenic 2.0 + LPG - "Popierdułka", krótki epizod Audi A6 C5 Allroad ARE 2.7BT automat + LPG BRC, '01, Highland Green - "Zielona Skarbonka" - sprzedane Audi A6 C4 ACK 2.8 manual avant quattro + LPG BRC, '97, Europa Blue Mica - "Kaprys" - sprzedane Audi A6 C4 ACK 2.8 manual avant, '96, Ming Blue Mica - "Smoczek" - rozbite, sprzedane
Tytuł: Re: [All] RNS-D odblokowanie TV w czasie jazdy
Napisane: 27.maja.2013 09:37:30
Użytkownik
Dołączył(a): 07.sty.2005 10:02:49 Posty: 2719 Lokalizacja: Warszawa
Jest na Allegro jakiś ludek, za xxx zł pakuje do C5 cyfrowy tuner i przy okazji zdejmuje blokadę, sam się przez chwilę tym interesowałem, ale mi przeszło
_________________ Pozdrawiam Zagór
RS3 [8V] Sportback '15 S3 [8L] Nogaroblue '01 BYŁO S6 [C5] Avant 4.2 quattro '01 A4 [B5] Avant 1.8T quattro '97
Jest na Allegro jakiś ludek, za xxx zł pakuje do C5 cyfrowy tuner i przy okazji zdejmuje blokadę, sam się przez chwilę tym interesowałem, ale mi przeszło
Pamiętasz może jego nick z allegro? Szukałem kogoś takiego, ale jak dotąd skończyło się na trafianiu tylko na sprzedawców sprzętu.
Dzwoniłem do gościa, zaśpiewał sobie 1200zł. Popytam u lokalnego magika car-audio jakie będą koszty.
EDIT: Byłem u lokalnych magików od audio. Z podłączeniem tunera cyfrowego nie byłoby większego problemu, ale nie mają takiego, który współpracowałby z przyciskami na RNS-D. Znalazłem filmik, na którym jest tuner obsługiwany przyciskami.
EDIT 2: Znalazłem tuner, który można obsługiwać przyciskami z poziomu navi - dvbLOGiC USB VW MFD1, Audi Navi Plus RNS-D. Podawany jest jako zestaw do montażu w autach, w których nie było fabrycznego tunera. Na jednej z aukcji znalazłem info, że można go zamontować w miejsce oryginalnego.