.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 20.maja.2025 11:23:53

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: A4 B6 nie dziala centralny, szyby, ośw wewnetrzne ?
PostNapisane: 26.lip.2013 00:09:52 
Użytkownik

Po dostaniu sie wody do auta (z tyłu lekka zadzawka bo auto na wzniesieniu stało deszczyk otwarta szyba etc ;/ auto zaczelo wariowac :

miganie awaryjnych, szyby raz domykały raz nie, oswietlenie wnetrza samoczynnie migalo

po wysuszeniu przez 3 dni nie działa :

centralny z pilota nie domyka , z drzwi centralny jak jestem w srodku blokuje
oswietlenie w srodku nie dziala , w schowku również
kontrolka ręcznego nie świeci sie wogole
abs esp świeci caly czas i sie nie gasi nawet podczas jazdy
klapa bagaznika nie otwiera sie
swiatelko w drzwiach miga zaraz po zamknieciu drzwi ale mozna je normalnie otworzyc z zewnatrz (czasami rygluja sie tylnie samoczynnie)

dodam iż auto to angol przerobiony (sterowanie szyb przeniesione na lewa strone i swiatełko miga tez po lewej)

woda ciekla od strony kierowcy i spływała na tyły gdzie powstała zadzawka

Jak sie za to zabrać , czy do wymiany bedzie modol komfortu czy cos jeszcze ? Czy potrzebuje do tego wymontowac przednie fotele bo KIJ wie gdzie ten moduł jak to angol ?

Tytuł: Re: A4 B6 nie dziala centralny, szyby, ośw wewnetrzne ?
PostNapisane: 03.sie.2013 10:09:35 
Użytkownik

Auto: A6C5 2.4Q/ clio-wife
Miałem kiedyś problem z pompką centralnego. Jak go kupiłem, to był całkiem odłączony i takie same objawy. Wymieniłem silniczek w pompce, podłączyłem i śmigało wszystko. Sprawdź czy jeżeli odłączysz całkiem moduł, to czy coś się nie zmieni z abs/esp. Zobacz pod nogami pilota a poczekaj jeżeli w europejskim komp abs jest pod miejscem pilota, to może ty masz pod nogami kierowcy? I dlatego wszystko co wleciało nasiąkło i gnije. Chociaż jeżeli to angol, to widziałem kiedyś, że chowają moduł z pompką pod tylną kanapą(tyle że w B5).

Proponuję, żebyś wszystko profesjonalnie osuszył. Mi kiedyś lało się przez tą obudowę komputera pod maską. Cała woda się lała przez kable, bezpieczniki i przekaźniki. niemówiąc o tych gąbkach połączonych z dywanikiem nasiąkniętych. Ale szkoda, żeby potem Tobie przewody skorodowały i przy każdym ruszeniu się łamały jak zapałki

Widzieliście kiedyś kod kreskowy na prezerwatywie?
Nie?
Czyli też nie rozwijacie jej do końca?

PostNapisane: 05.sie.2013 17:54:13 
Użytkownik

Obstawiam zalany moduł komfortu, jest pod wykładziną od strony kierowcy, żeby do niego się dobrać musisz przesunąć fotel na maksa w tył, zdemontować listwę wewnętrzną i podstopnicę, wykładzinę da się wtedy odchylić i w czarnej puszce jest moduł, odpinasz wtyki, próbuj wysuszyć, a jeśli nie pomaga szukaj drugiego o tych samych numerach.

PostNapisane: 13.sie.2013 00:52:22 
Użytkownik

Okazało sie ze moduł komfortu był spalony , wymieniłem nowy o tych samych numerach 8E0 959 433 BD lecz z 2004 roku a ja mam auto z 2002 grudzień. Czy to może być przyczyną ?

Kable sprawdzone , nigdzie nie zaśniedziałe
Bezpieczniki też nie
Po zamontowaniu modułu i wlaczeniu silnika szyby zaskakuja i sie zamykaja , po zgasnieciu silnika i powiedzmy odpaleniu za 10 min szyby juz nie dzialaja, centralny zamek dziala i oswietlenie

Podlaczalem pod vag i zadne bledy nie wyskakują

Czy wymienic ten moduł na odpowiedni z tego samego rocznika?

Strefa czasowa: UTC + 1