.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 02.maja.2025 12:15:01

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: szarpanie i spadek mocy audi a6 c5 1.8 turbo
PostNapisane: 18.lip.2015 20:55:37 
Użytkownik

Witam wszystkich.jestem tu nowy i liczę na waszą pomoc w rozwiklaniu mojej sytuacji z moją audiczka.Posiadam audi a6 c5 z silnikiem 1.8 turbo 5v z oznaczeniem AEB,problem polega na tym że po przejechaniu jakiś 15km zaczyna mi szarpać,zadusza się i traci moc w takim momencie zjezdzam gasze go włączam zaplon trzymam ok minuty (tak jak bym grzal starego diesla) i dopiero odpalam po takiej operacji wszystko wraca do normy na nastepne pare kilometrów.Objawy te ma gdy jeżdżę bez wlaczonego klimatronika,natomiast gdy go włączę audiczka momentalnie traci moc ale nie szarpie w trakcie jazdy a na biegu jalowym faluja obroty czasami potrafi zasnąć..kazdy mi inaczej podpowiada a ja już tracę checi na jazdę tym autem.

Tytuł: Re: szarpanie i spadek mocy audi a6 c5 1.8 turbo
PostNapisane: 19.lip.2015 04:57:39 
Użytkownik

[quote="Dawid Dave"]Witam wszystkich.jestem tu nowy i liczę na waszą pomoc w rozwiklaniu mojej sytuacji z moją audiczka.Posiadam audi a6 c5 z silnikiem 1.8 turbo 5v z oznaczeniem AEB,problem polega na tym że po przejechaniu jakiś 15km zaczyna mi szarpać,zadusza się i traci moc w takim momencie zjezdzam gasze go włączam zaplon trzymam ok minuty (tak jak bym grzal starego diesla) i dopiero odpalam po takiej operacji wszystko wraca do normy na nastepne pare kilometrów.Objawy te ma gdy jeżdżę bez wlaczonego klimatronika,natomiast gdy go włączę audiczka momentalnie traci moc ale nie szarpie w trakcie jazdy a na biegu jalowym faluja obroty czasami potrafi zgasnąć..kazdy mi inaczej podpowiada a ja już tracę checi na jazdę tym autem.

PostNapisane: 19.lip.2015 12:36:52 
Użytkownik

Auto: C5 1.8T, B6 1.8T
Błędy są?
Akumulator/ładowanie sprawne?

PostNapisane: 19.lip.2015 13:39:34 
Użytkownik

Dwukrotnie komp był podłączony pierwszym razem pokazalo czujnik temperatury wymienilem go , za drugim razem byl jakiś błąd przeplywki ale mechanik usunął go i już sie nie pokazal ponownie,Ako jest dobre a z ladowaniem to też dla mnie coś nie pasuje..bez wlaczonego klimatronika jest 14.4 gdy włączę 13.

PostNapisane: 09.paź.2015 22:22:34 
Użytkownik

cewki

Strefa czasowa: UTC + 1