.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 01.maja.2025 11:26:36

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: [100 c3 2.1 WC] małe koło rozrządu - gdzie szukać
PostNapisane: 02.maja.2016 19:04:01 
Użytkownik

Auto: C4 1991r 2.3 AAR QUATTRO
Witam Forumowiczów,

dziś stała się rzecz niemiła - zdechła motornia w mojej secie. Mam na stanie silnik 2,1 prawdopodobnie oznaczenie WC, ale nie jestem pewien, bo nigdzie nie mogę się doszukać wybitych znaków. Wyjęty z Audi C3 Avant `84 lub `85 rok.

W planie jest wrzucenie tego silniczka do mojej c4, ale pojawił się problem, bo przy przeglądzie rozrządu ujawniłem, iż na małym kole rozrządu jest ubity/pęknięty klinek ustalający koło na wale. Niestety koło z mojego silnika nie pasuje, bo ma inne zęby.

I teraz prośba o pomoc. Przeszukałem wszystkie znane mi sklepy/portale internetowe i nie mogę znaleźć potrzebnego mi koła. Do diesli jest tego trochę, ale koła o oznaczeniu 035C nie znalazłem... Ma ktoś pomysł gdzie szukać??? A może ktoś z Kolegów ma na stanie magazynowym swojego warsztatu takie cuś i odpaliłby po przyzwoitej cenie?

Kombinowałem ze sklejeniem tego klinka mocnym klejem dwuskładnikowym i przyznam, że fajnie to nawet wyszło, bo trzyma solidnie ale jest to rozrząd i obawiam się składać silnik na tym patencie.

Z góry dzięki za pomoc.

Tytuł: Re: [100 c3 2.1 WC] małe koło rozrządu - gdzie szukać
PostNapisane: 02.maja.2016 20:11:18 
Użytkownik

Auto: AFN, BPP, BDN
W ASO warto spytać

Tytuł: Re: [100 c3 2.1 WC] małe koło rozrządu - gdzie szukać
PostNapisane: 02.maja.2016 21:59:42 
Użytkownik

Auto: C4 1991r 2.3 AAR QUATTRO
Przekopałem w necie co mogłem i z tego co wyczytałem na innym forum gość szukał takiej części w ASO... a powiedzieli mu za to 500zeta :galy: . Ale zadzwonić, zapytać nie zaszkodzi...

Strefa czasowa: UTC + 1