Buba napisał(a):
Zarathustra napisał(a):
Świat nie jest czarno - biały Sprinter.
a podatki są podnoszone nieustannie i to znacznie. Taka prawda.
Jak już wcześniej napisał Basket : samochód przedsiębiorcy pracuje cały czas.
Zapłaciłem przy zakupie podatek (im droższe auto tym większy podatek), tankuje paliwo za które płacę niemałe podatki itp.
Dla czego nie mogę wrzucić w koszty zakupu narzędzia do pracy ?
I dla czego muszę udowadniać że wracając z pracy po 12 a czasami 14 godzinach wchodzę do sklepu żeby kupić dla siebie coś do żarcia i wykreślam z "kosztów" kilka lub kilkanaście kilometrów ?
Nosz takie absurdy tylko w tym kraju a Ty jeszcze mówisz że przedsiębiorcy hmmmm .... oszukują
Nadal się nie rozumiemy.. odpuszczam.
Dodam tylko, że większość pozwala sobie na "dokładanie" kosztów, gdyż w mojej ocenie w PL są zbyt duże obciążenia podatkowe - przypomnę tylko, że poprzednicy podnieśli podatki kilkanaście jak nie kilkadziesiąt razy w ciągu 8 lat (podatki wzrosły dla najuboższych o ponad 100% w ciągu tego okresu), a obecni uznają to za status quo z paroma wyjątkami. Przykład PCC jest dobrym przykładem bezsensownego podatku, tak samo jak podatek dochodowy, którym karze się daniną tych, którzy są bardziej przedsiębiorczy czy pracowici... W Polsce powinno się przede wszystkim znacząco zmniejszyć obciążenia fiskalno - skarbowe, ale tego po PiS się nie spodziewam.
PS. Widziałem nowy sondaż dla FAKTÓW TVN po głosowaniu na ACTA 2 - PO straciło 7%.