orsetto napisał(a):
Dobrze,że Kremlik poleciał ze stanowiska, zalatuje Misiewiczem ( i Nowakiem). Solorz dostanie sraczki, podniesie lekko abonamenty i mu ulży. Ale nie ma się co podniecać akcją. Jednorazowy strzał pod publikę. Każdy z nich pracuje w jakimś korpo, która może dymać niejeden kraj. I nie płaczą. System trzeba potem utrzymywać. Ktoś to musi robić, może któryś z twórców. Za free? Firmy mają zarabiać, płacić podatki. A czyny społeczne zawsze mi się źle kojarzą. Zawsze z kumplami robiliśmy więcej szkód, niż pożytku.

owa grupa programistów mogła by na "szybko" stworzyć spółkę przed realizacją tego programu, nabywając prawa do tego projektu , i albo udostępnić to za free , albo powiedzmy "przyjąć w podzięce" ewentualne nagrody od owego Państwa - każdy po równo.Natomiast co do dalszego utrzymania owego projektu , to albo mogli by "odejść" z poprzedniej pracy , i przejść na stałe zatrudnienie państwowe , albo umowa o dzieła .... to tylko moja osobna wizja .
Z pozytywów :
do nowego kompa zamówiłem sobie dysk ssd pci m2 . płatność robiłem poprzez aplikację w telefonie ... i raz transakcja się rozpoczynała , raz przerywała , walczyłem chyba z tym ze 3 godziny . W końcu zadzwoniłem do nich , aby mi to przesłali do paczkomatu za pobraniem . No i odbieram ten dysk .... klikam kodzik z telefonu .. a tutaj nic,.. półka się otwiera , a pobrania żadnego ...
Troszkę żałuję , że nie zamówiłem 1tera
256 zł w kieszeni ?? czy dzwonić do nich jakoś ??