Rogal napisał(a):
baskecior napisał(a):
Co mozna napisac precyzyjniej?
Czepiasz sie w tej chwili a poza tym nie umiesz przyznac sie do pomylki...
To ze ludziki zle mysla to nie szk dzi,po to sa fora aby im pomagac. Cala magia i ich pojecie otych sprawach bierze sie z duzego marketingowego szumu wokol czegos co jest proste i tak naprawde malo skomplikowane ...
Mnie bawi juz sama nazwa "chip",ale coz, niektorzy na bajerze zbijaja duza kaske ... te slowka i opierzanie malychbrzeczy to wodan na podatny grunt.
Stary przestań - traktujesz tą rozmowe jak "klaps w policzek"
Mylisz pojęcia i mówiesz że ktoś się myli.
Idz i napisz na forum Marka czy Tory, że po zmianie wtrysków trzeba koniecznie zmodyfikować ECU to zrobią oczy jak 5zł.
Cytuj:
A teraz wchodzisz na nowy temat - modyfikacji sterowników pewnie uważasz, że zmieniając parametry pompy(obracając ją) czy wkładając drucik w N-75 zmieniają się krzywe w programie zapisanym w na epromach...
O co Ci chodzi z tym marketingiem i czipami

czemu w takim razie sam sie za to nie weźmiesz - a nie sory Ty juz się tym zajmujesz przecież przestawiając pompe magicznie modyfikują sie mapy w ECU

duskusja z Tobą przypomina (że zacytuję słowa mojego kolegi) "rzucaanie g... o siatkę" ... ten sam efekt.
Wyśmiewaj proszę się dalej i wypisuj rzeczy których nie napisałem, ludzie Cię ocenią ...
To co napisałes przed chwilą jest poniżej wszelkiej krytyki i logicznie myślący ludzie sami to ocenią...
Czy coś takiego napisałem: ?
Rogal napisał(a):
A teraz wchodzisz na nowy temat - modyfikacji sterowników pewnie uważasz, że zmieniając parametry pompy(obracając ją) czy wkładając drucik w N-75 zmieniają się krzywe w programie zapisanym w na epromach...
Nie biore sie za modyfikacje bo nie jestem do tego przygotowany, nie mam lokalu, hamowni, etc ... co nie znaczy ze temat nie jest trudny do zgłebienia. Soft lezy z necie, wiedza też, wystarczy trochę chęci a wszystko jest do zrobienia. Akurat zajmuje sie nietypowymi wdrożeniami i nie boję się nowinek i ciezkich tematów, moze kiedys ...
pozdrawiam