.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 19.cze.2025 16:06:08

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 9 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: A może jednak ktoś pomoże
PostNapisane: 23.lis.2005 20:18:38 
Użytkownik

Witam. Nidawno już opisywałem swój problem jednak nikt sie nie wypowiedział a zatem spróbuję jeszcze raz:
Niedawno nabyłem Audi A6 2,5 Tdi z 2003r .Przed zakupem byłem ASO w Toruniu w celu diagnostyki . Już na początku powiedzino mi że kluczyk jest od nowszego modelu i nie jest prawidłowo zaprogramowany a koszt programowania kluczyków wynosił będzie 90zł . Poprzedni właściciciel obiżył mi cenę auta o tę kwotę, a dziś w tej samej stacji dowiedziałem się że że niestety ale zaprograrmowanie kluczy tak aby otwierały i zamykały drzwi nie udało im się i mogę to robić albo pilotem od alarmu , albo zakupić dwa nowe "starsze" klucze za 1200 zł .Z tego co mi powiedziano mam za stary komputer do tych kluczy. Czy faktycznie nie da się z tym nic "zakombinować" np.kupić gdzieś nowszy komputer tylko czy wtedy on będzie działał w moim aucie - proszę o pomoc.

Tytuł:
PostNapisane: 23.lis.2005 20:21:09 
Klubowicz

Auto: S2 Coupe
Zawsze możesz kupić inny kluczyć np na allegro za 30-100 zł i podjechać na programowanie - niekoniecznie do ASO.

pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 23.lis.2005 20:43:55 
Użytkownik

A czy razem z samochodem dostałeś oryginalny, wg. niemców anhänger - taki wisiorek z kodami do oryginalnych kluczy, takie czarne plastikowe maleństwo. Jak to masz to każdy serwis Audi powinien Tobie pomóc.

Tytuł:
PostNapisane: 23.lis.2005 20:53:47 
Użytkownik

Niestety nie. Mam tylko dwa oryginalne kluczyki.

Tytuł:
PostNapisane: 23.lis.2005 21:11:37 
Użytkownik

Coś mi się wydaje, że w tym serwisie ściemniają. Miałem gdzieś procedurę programowania kluczyków za pomocą VAG-COM-a. Poszukam ją i jak znajdę to dam znać. Z tego co pamiętam to nie było tam problemów z kluczykami, a jedynie z loginam do do immobilizera, aby wogóle przeprowadzić adaptację nowych kluczyków (chyba max. 6).

Tytuł:
PostNapisane: 24.lis.2005 09:27:12 
Użytkownik

Znalazłem tę procedurę, ale :/ nie wiem, czy nie lepiej będzie Tobie przejechać się do jakiegoś fachowca, ponieważ w twoim przypadku musisz zdobyć login a to bez tej wspomnianej przeze mnie czarnej plastikowej przywieszki z kodem wymaga rozebrania licznika i dobrania się do pamięci. To jest robota dla elektronika, który w 200% wie co robi ;) no i przede wszystkim ma sprzęt do odczytu tej pamięci. Jeżeli masz sprzęt i wystarczającą wiedzę to moge Tobie to podać, ale jak zapewne domyślasz się - NIEWŁAŚCIWE WYKONANIE TEJ OPERACJI = DUŻE KŁOPOTY = SPORO KASY :<

:peace:

Tytuł: Re: A może jednak ktoś pomoże
PostNapisane: 24.lis.2005 13:46:10 
Użytkownik

Czesc pierniku. Tez jestem z Torunia i moj tatko kiedy byl wymienic poduszki silnika to stracil na ropie(sciagneli mu w Autosarze czyli chyba tam jest ASO), zaje... mu uszczelke spod maski silnika. Czytaj najlepsze. Samochod dalej mial drgania przy mocnym kopnieciu dziadka( A80 1,6td 1990r)wiec zlecili mu wymiane przegubow...Starszy pow wymianie poduszek przyjechal do domq i opowiedzial a ja na to lepiej jedz do znajomego i niech on stwierdzi co jest grane...Tak tez uczynil, wiesz gdzie byla wada?? Przy pompie wtryskowej masz taki ten no jak to sie nazywa..(podobne do silownika, taka jakby pompa, podobna jest w bagazniku)wymienil to i od tego czasu samochod dziala si. Radze jedz do innego mechanika i zapytaj sie co to moze byc itd itp... Moze on cos poradzi :) Pozdro ToRuN rzadzi ;]

:kosci:

Tytuł:
PostNapisane: 24.lis.2005 20:51:59 
Użytkownik

Dziękuję za odpowiedźi a szczególnie Falkenowi za chęć pomocy i przesłania procedury za którą jednak dziękuję nie czuję się tak mocny aby próbować coś popsuć.
A co do piernika z Torunia to muszę Ci wyjaśnić że jestem z Włocławka i choć u nas jest punkt serwisowy Audi to moi znajomi kupują za dużo oleju i innych części od pracowników tego serwisu abym odważył się tam wstawić auto.

Tytuł:
PostNapisane: 24.lis.2005 22:14:37 
Użytkownik

O fak. Tez bym sie przestraszyl... Czy w Polsce bedzie Polska uczciwa gdzie nie bedziesz sie bal o swoj sens zycia ( AUDI ). PoZdRo, a tak poza tym pokombinuj w Bydgoszczy bo w Torun zwatpilem...po kradziezy ropy w AUTORYZOWANYM SERWISIE AUDI I VW gdzies mam AutoSar i na przyszlosc odradzam, banda naciagaczy i zlodziei !!

:kosci:

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 9 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1