.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 10.cze.2025 06:56:14

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 1 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: B4 dziwny problem ze wstecznym światłem
PostNapisane: 14.sty.2006 13:47:52 
Użytkownik

Witajcie ! U mnie(B4 1991 2.0 ABT) problem jest taki(kabel w klapie CAŁY nowy):jakiś tydzień temu cofki świeciły na zimnym silniku "na luzie"(po nagrzaniu silnika GASŁY), teraz jest tak(wyjęłem czujnik, popatrzyłem na niego, oczyściłem i założyłem spowrotem)że świecą "tak jak trzeba" ale kiedy ruszę na wstecznym, gasną w momencie jak samochód rusza, identycznie jest gdzy włączę wsteczny BEZ pracy silnika i pchnę lekko samochód do tyłu(oczywiście bieg wsteczny włączony, a światełka gasną)!!!
Moje pytanie jest takie: jak on(czujnik) działa?(chyba jakiś czujnik magnetyczny?indukcyjny?kontaktron?) bo sam czujnik to plastikowy "palec" nieruchomy, (znaczy nie ma żadnych części ruchomych) długości ok.7cm a na jego końcu "wyrobiona" plamka okrągła o średnicy 4 mm.(jak wymontuję znowu to dam fotkę)Ktoś coś poradzi??

(pisałem w innym temacie lecz nikt "nie zajrzał" więc piszę nowy temat)

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 1 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1