.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 10.cze.2025 06:51:43

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: problemy z benzyna
PostNapisane: 09.sty.2006 16:38:55 
Użytkownik

witam..ostatnio mialem nieciekawa przygode..tak wyszło że najpierw brakło mi gazu,a za chwilke też benzyny i niestety musiałem sie doturlać do CPNu.Zatankowałem autko ale niestety na benzynie juz nie chce isc:/ na gazie jest wszystko wporzadku..nie wiem jaka moze byc przyczyna??moze cos z pompa paliwa sie stalo??silnik to 1.9 (SD) ben + lpg.
licze na pomoc

Tytuł: Re: problemy z benzyna
PostNapisane: 10.sty.2006 08:38:45 
Użytkownik

słuchaj mario w/g mnie sa dwie opcje: 1. nalałeś jakiegoś dziadostwa a nie benzyny, 2. wtedy kiedy jeździłeś na gazie miałeś mało w baku(sugerując się tym co napisałeś), a pompa paliwa nie lubi mieć mało benzyny i może się zatrzeć, bo w trakcie jazdy na gzazie cały czas pompuje. Spróbuj może jeszcze dolać z 10l do baku V power racinga 99+ na shellu (najlepsze), jak nalejesz, to przełącz na benzynę i pokręćgo trchę rozrusznikiem (do pięciu razy po kilka sekund),poza tym działa ci w ogóle pompa paliwa (czy buczy ci po przekręceniu stacyjki?) jeżeli nie to został Ci tylko warsztat, albo przeczyszczenie, mojemu kumplowi się udało, bo jeździł caly czas na dziadostwie aż pompa zasyfila się jakimś szlamem, po przeczyszczeniuwszystko wróciło do normy pozdrawiam :D

Tytuł:
PostNapisane: 14.sty.2006 16:01:39 
Użytkownik

no więc tak..pompa jest na 100% sprawnabo wczoraj odpowietrzałem przewód paliwowy i jest z nia ok.Ale na benzynie jak nie chodzil tak nie chodzi.Odpalic sie go nie da na benzynie.Jedynie można przełączyć go z gazu ale trzeba trzymac wysokie obroty żeby nie zgasł.Natomiast w czasie jazdy po przełączeniu na benzyne auto sie dusi jakby w ogole nie dostawało benzyny.Tak więc chyba pozostaje mi tylko warsztat :zly:

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 3 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1