.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 10.cze.2025 02:26:57

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: nagrzewniczka i termostat w B4- potrzebuje rady
PostNapisane: 23.sty.2006 22:04:18 
Użytkownik

witam
Dziś pół dnia spędziłem przy płukaniu nagrzewnicy, efekt końcowy nie zadowalający tzw. Ciepłe powietrze dmucha dopiero wtedy gdy silnik ma wysokie obroty( wcześniej wcale nie grzało) i na dodatek podczas dodawania gazu słysze ( przelewanie wody w nagrzewnice)- a układ został odpowietrzony- czyżbym miał nie szczelny układ ??? do którego dostaje się powietrze ??

Mam jeszcze jedno pytanie a mianowicie . temperatura bardzo wolno mi się podnosi i dochodzi do 78stopni a wentylator już się załancza . dodam ze 3 dni temu tempereture miałem 95stopni- czeka mnie wymiana termostatu ??? DĘDE wdzięczny za wszystkie podpowiedzi i z góry za nie dziękuje
AUDI ABK 95r 20.E AVANT
http://img365.imageshack.us/img365/7805/dziupla7eg.jpg

Tytuł:
PostNapisane: 23.sty.2006 22:26:43 
Użytkownik

Witam!!! Miałem podobny problem.........w moim przypadku pomogła wymiana termostatu i czyszczenie pompy wodnej (dawala za male cisnienie i nie moglo wybic wody do nagrzewnicy albo jak juz cos to docierala znikoma ilosc- co za tym idzie nie grzalo i nie moglem odpowietrzyc , lecz przy wyzszych obrotach pompowala),oraz wymiana plynu...........teraz grzeje porzadnie:)

Tytuł: Ogrzewanie
PostNapisane: 26.sty.2006 13:13:21 
Użytkownik

Witam.
Układ chłodzenia - ogrzewania powinien sam sie odpowietrzyć (płyn chłodniczy swoim cięzarem wypycha powietrze z rur i chłodniczek) tylko trzeba samochd równo ustawić na podłozu i odkrecioć odpowietrznik i jeszcze jedno nie może brakować płynu w zbiorniczku wyrównawczym do wysokości oznaczeń za zbiorniczku.
Natomiast jeżeli to nie pomaga to zawór odcinajacy zimnno/ciepło jest zablokowany.
Pozdro.

Tytuł:
PostNapisane: 26.sty.2006 17:37:15 
Użytkownik

a gdzie ty masz w b-3 lub b-4 zawór ciepło zimno jeśli sterowanie odbywa się przez uchylenie klapy doprowadzającej ciepłe powietrze z nagrzewnicy do wnętrza auta .rozwiązanie prawie jak w 126p.
taki zawór był w 80 ale w b-2

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 4 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1