.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 09.cze.2025 15:01:54

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 9 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: przerywanie podczas jazdy w silniku ABK
PostNapisane: 03.lut.2006 20:07:10 
Użytkownik

szukam porady bo juz nie wiem co mam wymieniac. mianowicie moja niunia podczas jazdy przerywa, ale nie zawsze,glownie podczas powolnego wciskania gazu a jak do dechy to jedzie raczej rowno.czasami jak sie zatrzymam i postoi troche to pozniej przez chwile jedzie normalnie - to tak jakby cos ostyglo a pozniej sie znowu nagrzalo i dalej broi.sa to delikatne przerwy ale odczuwalne i wkurzajace, szczegolnie podczas wyprzedzania.wyczytalem ze moze to hall, ale kupilem caly aparat uzywany i dalej to samo, no chyba ze tez trafil sie wadliwy, sonda lambda wymieniona( boscha) ale ponoc pod obciazeniem chodzi tak sobie bo chodzi, dalej kopulka , palec kable wn i swiece rowniez, dzis wymienilem modul bo mowia ze sie psuje to dosyc czesto, ale dalej to samo, przerywa tak samo na gazie jak i na benzynie. nie wiem co moze byc, moze czujnik polozenia przepustnicy albo przeplywka??na kompie nic nie wykazuje jakby wszystko bylo sprawne, na wolnych chodzi rowno, ale czasami obroty mi sie zawiesza na jakis 2 tys ale to rzadko, moze silniczek krokowy sie zawiesza ale on chyba nie ma wplywu na to przerywanie..pomozcie

Tytuł:
PostNapisane: 04.lut.2006 15:02:34 
Użytkownik

Auto: Audi A8 D2 4.2E
może być przycisk położenia przepustnicy od wolnych obr. i max. wychyłu.
Sprawdź jeszcze połączenie akumulatora.

http://img513.imageshack.us/img513/2742/dscn1455.jpg

Tytuł:
PostNapisane: 04.lut.2006 23:20:32 
Użytkownik

mialem czyszczony silnik krokowy i czujnik polozenia przepustnicy, a aku mam nowy od dwoch tygodni bo po tych mrozach stary zaniemogl, wiec polaczenie chyba jest ok, juz sam nie wiem,a jazda na tym przerywaniu to nie jazda, odbiera to cala przyjemnosc jezdzenia tym wozikiem... :(

Tytuł:
PostNapisane: 05.lut.2006 13:56:54 
Użytkownik

"Mauzer" powiedz mi jeszcze gdzie to jest ten przycisk?

Tytuł:
PostNapisane: 05.lut.2006 15:26:31 
Użytkownik

skoro przerywa ci i na benzynie i gazie to najprawdopodobnie elektryka...sprawdzales na wolnych obrotach czy wszystkie cylindrach pali???

Tytuł:
PostNapisane: 05.lut.2006 15:58:26 
Użytkownik

Auto: Audi A8 D2 4.2E
daniel061081 napisał(a):
"Mauzer" powiedz mi jeszcze gdzie to jest ten przycisk?

powinien być pod przepustnicą zintegrowany z potencjometrem przepustnicy.
Najlepiej przeleć omomierzem piny na kostce pod przepustnicą.

Sprawdź wszystki wtyczki i połączenia w komorze silnika zwłaszcza od przepływki.

http://img513.imageshack.us/img513/2742/dscn1455.jpg

Tytuł:
PostNapisane: 05.lut.2006 17:13:36 
Użytkownik

na wolnych obrotach chodzi dobrze, chociaz na poczatku sa za wysokie a po chwili dopiero schodza, poza tym nie wiem czy to nie jakis czujnik albo co bo jak jest zimny to chodzi dobrze, a dopiero jak zlapie temperature po kilku kilometrach zaczyna przerywac. kostke od przeplywki sprawdzalem, jest czysta, sprawdze jeszcze ten potencjometr, jestem juz zrezygnowany

Tytuł:
PostNapisane: 07.lut.2006 14:50:20 
Użytkownik

czy odnosnie tego przerywania moze miec wplyw pompa paliwa?(np jakies zwarcia)ostatnio mi padla jedna, kupilem druga uzywana ale oryginalana, bylo sprawdzane cisnienie i bylo ok. dzisiaj cos sie zaczelo dziac z nia bo nie chcial odpalic i pompy tez nie bylo slychac, po czasie zapalil ale na benzynie jak chodzi to nie ma takiej mocy a na postoju jak sie przycisnie gaz tak do 6 tys obr to silnik zaczyna sie dlawic.podejrzewam ze ta pompa tez powoli konczy zywot, bo na gazie takich przypadkow nie ma

Tytuł:
PostNapisane: 08.lut.2006 07:58:31 
Moderator

Sprawdź przewody podciśnienia idące z kolektora dolotowego do obudowy filtra. Jeśli są niedrożne udrożnij. Jeśli gdzies dostaje się lewe powietrze to uszczelnij je.

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 9 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1