nie mam uszu zamkniętych na słowa krytyki ale jestem uparty jak dzika świnia:) i dlatego popisze sobie co o tym myśle:D
czy ktokolwiek z klubowiczów robił coś takiego? lub widział na własne oczy że to rzeczywiście jest problem z tym i tamtym przy wkładaniu takiego silnika w pakę b3 z tylko przednim napędem? Niewiem ale pewnie się dowiem i przy okazji mi się oberwie...blablabla
Pomijając fakt że ten swap jest bez sensu i pewnie nie do zrobienia pozwolę sobię napisać co myślę, może ktoś wyrazi swoją opinie i mi w końcu przemówi do rozumu
Co do zjadania mnie przez większy "swapowy" silnik to się nie boję, powiedzmy że mam w tym doświadczenie.
Hamulce tak się składa że mam tarczowe także z tyłu auta (przód wentylowany), serwo też widziałem że może pozostać bez zmian zarówno dla 20v jaki i 10v, przednie tarcze planuje zmienić na nawiercane i nacinane odpowiedniki firmy EBC tył też pewnie poleci ale już bez bajerków.
Wspomaganie i AC sobie odpuszcze, obecnie tego nie mam i nie narzekam (no może lekko na wspomaganko).
Chłodnica widzę że mieści się obok nawet bez demontażu zbiorniczka na płyn do spryskiwaczy no chyba że to co widzę to jakiś custom made.
Nie widziałem ale nie chce mi sie wierzyć że inżynierowie projektujący 80'tke mogli sobie pozwolić na inną ławę (oddzielne matryce to tłoczenia czegos takiego, oddzielna linia z robotami które to spawają, dodatkowe miejsce magazynowania w fabryce, problemy logistyczne przy dostarczeniu tego w odpowednie miejsce w odpowiednim czasie na linię montażową, itp.), a to wszystko z powodu ~10cm? Niemcy myślą, a to nie był by przejaw myślenia. No ale jak mówię nie widziałem tej ławy w obu modelach.
Planuje zakup silnika z kompletem osprzętu i kabli (może rozbite auto lub tanie jeżdżące), żeby uniknąć wiszących wtyczek do których nie wiadomo co podpiąć. dosłownie wszystko co dotyka silnika i to czego to z kolei dotyka(hmm karoseria chyba sie łapie)
Wymiana pompy benzyny to chyba nie jest juz takie wyzwanie
Martwi mnie tylko skrzynia biegów, miło by było gdyby nie musiał przy niej merdać wolny wałek od tylnego napędu
Do swapa przymieżam się na wakacje, teraz nie mam na to czasu i wystarczających pieniędzy
Nie oczekuje pochwał ale nie lubię słów że to nie ma sensu, ktoś wstawił 2.2T do b2 z FWD i jest cool, może ja spróbuje do b3 a nóz się uda.